Izvor: B92, 19.Maj.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAC:Nismo izgubili spor protiv Beka

Beograd -- Medijska grupacija VAC saopštila je da nije izgubila arbitražni postupak i odbacila kao netačne izjave Milana Beka u vezi sa arbitražnim postupkom.

Reč je o Bekovim izjavama o arbitražnom postupku protiv društava "Stadlux S.A.", "Abisco Verwaltungen GmbH", "Bicos Beteiligungen Gesellschaft mbH", "Munon Management Limited" i "Vidoler Management Corporation", naveo je VAC.

Biznismen Milan Beko saopštio je 17. maja da su njegove kompanije, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su vlasnici beogradske novinske kuće "Novosti", dobile arbitražni spor protiv nemačke medijske kompanije VAC.

"Tačno je da je medijska grupacija VAC pokrenula postupak protiv gore navedenih društava u skladu sa pravilima Međunarodne privredne komore ICH. Pošto je u junu 2010. medijska grupacija VAC najavila povlačenje iz Srbije, za nju više nije postojao razlog da nastavi arbitražni postupak protiv gore navedenih društava", navedeno je u saopštenju.

Sa povlačenjem tužbe VAC je, kako je navedeno, morao da računa na to da će po važećem zakonu morati da preuzme troškove postupka.

"Iznosi koje je Milan Beko naveo novinskoj agenciji Beta su netačni. Tačni iznosi stoje u izreci arbitražnog suda od 10.05.2012. koju je grupacija VAC obelodanila u isečcima zajedno sa ovim saopštenjem", kažu u VAC-u.

Uostalom, medijska grupacija VAC je još na početku arbitražnog postupka imala sumnje u odnosu na preuzimanje troškova procesa na koje bi gore imenovana društva bila bar delimično obavezna. Istraživanja su pokazala da njihova struktura zbog očiglednog nepostojanja imovine ne bi bila u mogućnosti da preuzme te troškove, dodaje se u saopštenju.

"Zadovoljni smo pobedom na arbitraži u Beču, čija nam je odluka upravo uručena, a povodom spora koji VAC vodi protiv nas duže vremena oko kompanije 'Novosti'", naveo je Beko u saopštenju od 17. maja.

"VAC je podneo više zahteva arbitraži, tačnije devet, protiv kompanija koje su vlasnici novinske kuće 'Novosti', tvrdeći da je došlo do povrede ugovora i oštećenja njihovog poslovnog interesa", precizira se u Bekovom saopštenju.

"Arbitražnom odlukom sve troškove postupka će snositi VAC, uključujući i obavezu nadoknade troškova naše odbrane", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAC: Nije tačno da smo izgubili spor protiv Beka

Izvor: Akter, 19.Maj.2012

Medijska grupacija VAC saopštila je da nije izgubila arbitražni postupak i odbacila kao netačne izjave Milana Beka u vezi sa arbitražnim postupkom

Nastavak na Akter...

VAC i Beko polemišu, Novosti ostaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2012

BEOGRAD -..Privrednik Milan Beko ponovio je danas da su njegove kompanije dobile arbitražni spor u vezi beogradskih "Novosti" protiv nemačke medijske kompanije VAC, istakavši da to dokazuje presuda po kojoj VAC mora da plati troškove spora i advokata odbrane..."Presudom je VAC obavezan da plati ne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.