Stefanović: Napad na Beka biće rešen

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Napad na Beka biće rešen

Slučaj napada na Milana Beka biće rešen, poručuje ministar policije Nebojša Stefanović. Читај ми!

Društvo 1 Prodaja torti sa deponije, ko je odgovoran

2 Vremeplov (5. januar 2015)

3 Pojačan saobraćaj, ali bez gužvi

4 Zima se ne šali na Pešteru

5 Zidovi protiv buke na auto-putu kroz Beograd

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da ne bi želeo da donosi ocene o istrazi napada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Milana Beka, jer će to biti rezultat istrage, ali je istakao da insistira na odgovornosti. Ističe da policija radi svoj posao i da će slučaj biti rešen.

"Ne bih se izjašnjavao o detaljima, ali nemojte da imate dilemu da ćemo slučaj rešiti", napomenuo je Stefanović.

Kada je reč o stanju u policiji, Stefanović je rekao da je podneto više od 150 krivičnih prijava protiv policijskih službenika. Napomenuo je da je reč o različitim oblastima kriminala.

"Hoćemo da pokažemo da je policija ozbiljna i sposobna i da građani mogu da osete bezbednost na ulicama", istakao je Stefanović.

Kako je rekao, cilj je povratak policije u zajednicu, da ljudi znaju policajca i da mogu da mu se obrate.

Govoreći o novom zakonu o policiji, Stefanović je objasnio da se na njemu radi već nekoliko meseci.

"Ono što imamo kao radni nacrt uputićemo na javnu raspravu. Ne brzamo, već želimo da pokažemo da nam je bezbednost građana na prvom mestu", rekao je ministar Stefanović.

Podsetio je na dva policajca kojima je nedavno uručio priznanja za neverovatnu hrabrost koju su pokazali. Kako je naveo, to bi trebalo da budu primeri kako se napreduje, a ne "zato što neko nekoga zna u policiji".

Objasnio je da u velikim sistemima uvek postoji vrsta otpora jer su ti sistemi po prirodi tromi. Ipak, ističe da to neće biti prepreka reformama.

Ukazao je i na reforme koje sprovodi Vlada koja može da se pohvali povećanjem broja zaposlenih. Ističe i da to pokazuju relevantni podaci i statistike.

"Imamo ozbiljne napore i u policiji i u državi i mislim da Vlada predvođena premijerom Vučićem zna šta radi", naveo je Stefanović.

Kada je reč o smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru, Stefanović je objasnio da je reč pre svega o prirodnom odlivu. Istakao je i značaj privatnog sektora.

"Vlada je dovela ozbiljne kompanije koje ovde rade, pokazala je da ozbiljno i napornim radom može da poveća broj zaposlenih i da, istovremeno, polako smanjuje broj zaposlenih u javnom sektoru", naveo je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Napad na Beka će biti rešen

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2015

Slučaj napada na Milana Beka biće rešen, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, istakavši da je cilj da policija pokaže da je ozbiljna i sposobna i da građani osete bezbednost na ulicama...Stefanović je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da ne bi želeo da donosi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

STEFANOVIĆ: Napad na Beka će biti rešen!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jan.2015, 08:07

- Hoćemo da pokažemo da je policija ozbiljna i sposobna i da građani mogu da osete bezbednost na ulicama - rekao je ministar unutrašnjih poslova..Slučaj napada na Milana Beka biće rešen, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, istakavši da je cilj da policija pokaže...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.