Smene u beogradskoj policiji zbog slučaja Beko

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smene u beogradskoj policiji zbog slučaja Beko

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da prema njegovim saznanjima beogradska policija još uvek nema jasnu sliku o tome ko je pucao na biznismena Milana Beka i da će zbog toga predložiti neke smene.

Društvo 1 Jeftiniji prevoz za penzionere

2 Bez dovoljno vode 85 odsto svetskog stanovništva

3 Žalba ne košta, ali nije džaba

4 Vremeplov (4. januar 2015)

5 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Smene u beogradskoj policiji zbog slučaja Beko

Prema najnovijim izveštajima beogradske policije vidim da oni sada ne znaju da li je pucao amater, ili profesionalac, zbog čega ću predložiti neke promene u PU Beograd, rekao je Nebojša Stefanović u intervjuu za Politiku i dodao da će konačnu odluku doneti u dogovoru sa direktorom policije Miloradom Veljovićem.

Rekao je da je kriminal u 2014. godini smanjen za 9,5 odsto, a da je skoro 80 odsto slučajeva rasvetljeno. Ministar je dodao da je na početku svog mandata ono što je najviše zamerao policiji bila zaplena narkotika, jer to nije dovoljno često i dobro rađeno, prenosi Beta.

Ministar je rekao da ni jedna registrovana kriminalna grupa ne predstavlja veliki bezbednosni rizik za Srbiju, da policija prati sve grupe i da postoje saznanja, ali ne i konkretni dokazi i da zbog toga neke istrage traju i po godinu dana.

Stefanović je rekao da očekuje da u januaru bude završen nacrt zakona o policiji, da bi što pre mogle da budu pokrenute javne rasprave.

Pojasnio je da je ideja da se u policiji napreduje isključivo prema zaslugama i da će policijski službenici morati da prolaze dodatne obuke kako bi dobili viši čin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.