Izvor: B92, 21.Nov.2010, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slabost institucija države"

Beograd -- Nastup Milana Beka u emisiji "Između redova" pokazuje slabost institucija u Srbiji, koje nisu sprečile privatizacije Milana Beka, saglasni su sagovornici B92.

Član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković očekuje da se dovrši proces u kome je podneta prijava zbog privatizacija u kojima je učestvovao Milan Beko.

Šuković takođe smatra da Bekovo pozivanje na autoritet predsednika Tadića nije ispravno već da se rešavanjem svih spornih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanja mogu baviti isključivo institucije.

Milan Beko ne treba da se brani pred Savetom za borbu protiv korupcije, koji je argumentovano utvrdio postojanje elemenata organizovanog kriminala u privatizacijama u kojima je učestvovao, nego pred institucijama koje će proces dovesti do kraja, ocenjuje za B92 član tog Saveta Danilo Šuković.

On takođe kaže da je očekivano da napada Savet i predsednicu Vericu Barać jer su zauzeli jasan stav o njegovim poslovima.

"On recimo, kao svoju odbranu navodi institucije koje su optužene isto kao i on. Logično je da oni koji su optuženi, kažu da nisu krivi i da su odlično radili. Neko treba, a taj koji radi snosi veliku osgovornost, jer od toga kako bude urađeno, od toga zavisi ne samo borba protiv korupcije nego i ekonomski i društveni razvoj ove zemlje", kaže Šuković.

Novinarka NIN-a Ruža Ćirković kaže da privatizacije u kojima je učestvovao Milan Beko pokazuju da je ključna odgovornost na državnim organima koji ne donose antikoruptivne zakone, a posle ih čak i krše.

"Ključni problem Srbije su oni koje smo mi izabrali da od Srbije naprave jedno pristojno mesto u kome se niko ne može na nelegalan način niti nepristojno obogatiti. U tom pogledu moram da kažem da su Novosti i Luka Beograd dve firme na kojima mi možemo da vidimo kako sve može biti po zakonu a opet ništa nije uredu", kaže ona.

I Danilo Šuković u nastupu Milana Beka vidi slabosti institucija i kaže da njegove reči potvrđuju da su institucije u Srbiji zarobljene.

"Mene je njegov nastup, a posebno ono finale, posebno obeshrabrio. On je rekao da sve radi, da sve ovde odlično funckioniše, sudovi tužilaštva. Baš sve suprotno je rekla EU. I to znači, ako sledimo njegove ideje mi nemamo put u Evropsku uniju. A plus poziva da se tu ništa ne istražuje, ništa ne dira", rekao je Šuković.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako je moguće da Beko tako govori o Tadiću?

Izvor: S media, 22.Nov.2010, 11:31

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać izjavila je danas da je predsednik Srbije Boris Tadić dužan da odgovori gradjanima kako je moguće da biznismen Milan Beko može da mu govori šta je on dužan da uradi..."Predsednik, kao i svi drugi koje smo birali, dužni su da nam odgovore...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.