Promjene u beogradskoj policiji zbog Beka

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jan.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promjene u beogradskoj policiji zbog Beka

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će predložiti promjene u beogradskoj policiji, jer nije rasvjetljen pokušaj ubistva biznismena Milana Beka.

"Prema najnovijim izveštajima beogradske policije, vidim da oni sada ne znaju da li je pucao amater ili profesionalac, zbog čega ću predložiti neke promene u Policijskoj upravi Beograd", rekao je Stefanović za "Politiku".

On je dodao da će konačnu odluku donijeti uskoro u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dogovoru sa direktorom policije Miloradom Veljovićem.

Stefanović je rekao da nijedna registrovana kriminalna grupa ne predstavlja veliki bezbjednosni rizik za Srbiju, da policija prati sve grupe, da postoje saznanja, ali ne i konkretni dokazi i da zbog toga neke istrage traju i po godinu dana.

On je najavio da bi u januaru mogao da bude završen nacrt zakona o policiji i naveo da će policija proći kroz transformaciju, koja neće biti laka.

Stefanović je rekao da je ideja da se u policiji napreduje isključivo prema zaslugama, te da će policijski službenici morati da prolaze dodatne obuke kako bi dobili viši čin.

"Tokom karijere moći će da imaju samo jedno vanredno unapređenje. Nećemo više imati situaciju da ministar od poručnika može da napravi generala za jedan mandat", rekao je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.