Pritisci na Vericu Barać su posledica nereagovanja Vlade

Izvor: Blic, 12.Feb.2011, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritisci na Vericu Barać su posledica nereagovanja Vlade

BEOGRAD - Nevladina organizacija za borbu protiv korupcije Tansparentnost-Srbija ocenila je danas da su pritisci biznismena Milana Beka na predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać posledica nereagovanja Vlade i tužilaštva na izveštaje Saveta.

"Pritisci Milana Beka na Vericu Barać su direktna posledica činjenice da Vlada Srbije i javno tužilastvo već godinama nisu reagovali na navode iz izveštaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje je Savet objavio", navedeno je u saopštenju NVO Transparentnost-Srbija.

Kako su saopštili, ukazivanje Saveta na mnogobrojne afere i slučajeve kao što su "šećerna afera", "koncentracija vlasništva luke Beograd", "privatizacija C marketa" i drugih, ostali su neispitani od strane nadležnih organa.

"Sistematsko ignorisanje izveštaja ovog vladinog tela, kao i izveštaja drugih subjekata dovodi do gomilanja nerazrešenih afera, kao i smanjenja poverenja u moć i spremnost državnih organa da ispitaju sumnje na korupciju", ističe se u saopštenju.

Beogradski biznismen Milan Beko podneo je još jednu tužbu protiv predsednice Saveta Verice Barać kojom je zatražio naknadu materijalne štete od dva miliona dinara. Tužba je podneta zbog navoda Saveta da je Beko jedan od monopolista u

Srbiji koji je tu poziciju sticao na nezakonit način.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.