Posle operacije stanje Milana Beka stabilno

Izvor: RTS, 19.Nov.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle operacije stanje Milana Beka stabilno

Stanje ranjenog Milana Beka jutros stabilnije nego protekle noći, saopštio Klinički centar Srbije. Policija pronašla četiri čaure i jedno zrno na mestu gde je ranjen Milan Beko.

Zbog težine i vrste povrede Milana Beka, u narednih pet do sedam dana postoje rizici i nastavlja se sa njegovim intenzivnim lečenjem, saopštio je KCS. Kako RTS nezvanično saznaje, Beko je svestan i komunicira.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je biznismen Milan Beko pogođen sa dva hica i da je policija pronašla četiri čaure i jedno zrno na mestu gde je Beko ranjen.

Stefanović kaže da su u napadu na Beka učestvovale najverovatnije dve osobe i da napadači, kako se pretpostavlja, nisu profesionalci.

Prema njegovim rečima, profesionalci obično imaju određene uređaje da čaura padne u kesu i da ne bude pronađena.

Kaže i da je jedan napadač na Beka pucao sa udaljenosti ne većoj od jednog metra, a u slučaju da je pucao profesionalac, sa te udaljenosti ne bi promašio.

Pucano je četiri puta, dva metka su promašila a dva pogodila Beka, što je bilo srećno po njega jer mu nije pogođen nijedan vitalni organ, rekao je ministar. 

Ministar Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je policija uzela snimke video-kamera sa objekata u blizini i da je jednom od napadača spala kapuljača s glave.

"Napadači nisu imali maske već samo kapuljače, što mogu da potvrde svedoci", ističe Stefanović.

Dodaje da se tokom čitave noći radilo na rasvetljavanju slučaja pokušaja ubistva Beka i da postoje određeni tragovi.

Stefanović navodi i da policija u pogledu motiva napada radi u nekoliko pravaca i ističe da je zadovoljan brzinom kojom je reagovano u istrazi.

"Ogroman broj ljudi radi na ovome i uveren sam da ćemo to brzo rešiti", dodaje Stefanović.

Ističe i da ima nekoliko ideja o motivima napada koje se razmatraju, jer postoje određene indicije, ali dodaje da o tome ne može da govori.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da je gotovo uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su pokušali da ubije Milana Beka biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde, i dodao da to nije bilo profesionalno izvedeno.

Vučić dodaje da mnogi nisu očekivali da će – kada su zločinački ubijeni mala Tijana Jurić ili Luka Jovanović – ubice biti pronađene, ali da to jeste učinjeno.

"Ovo svakako nije bilo profesionalno izvedeno, nije reč o pokušaju profesionalnog ubistva. Mnogo grešaka su počinioci načinili i gotovo sam uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su to uradili biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde", navodi Vučić.

Kako kaže, to je najvažniji zadatak države da se pokaže da nijedan zločin ne može proći nekažnjeno. Premijer je dodao da je, naravno, važno i to da je Beko živ.

Prijatelji i komšije Milana Beka ne žele da komentarišu jučerašnji događaj. Da je bilo pucnjave u Ulici Andre Nikolića, ispred Bekove kuće, danas svedoči samo jedan policijski automobil.

Beko je juče oko 17 sati ispred svoje kuće na Dedinju pogođen u stomak i grudi. Posle operacije prebačen je na Odeljenje intenzivne nege.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić rekao je da su u napadu na njega najverovatnije učestvovala dva izvršioca.

Advokat Božo Prelević smatra da Beko zna ko bi i zašto hteo da ga ubije. U zavisnosti od toga o kome je reč, Beko će ćutati ili svedočiti, kaže Prelević i ističe da je biznismen verovatno nezgodan svedok. 

"Za koga bi mogao da bude nezgodan svedok ja to ne znam, ali vrlo često se dešava da je to jedan od motiva gde ima mnogo para, gde su velike privatizacije. Ne mislim da bi taj neko morao biti iz Srbije, koliko znam, on je imao i poslove u regionu", rekao je Prelević.

I dok Prelević veruje da je motiv novac, kriminolog Zlatko Nikolić misli da je Beko "kolateralana šteta šireg političkog okršaja".

"Neko je hteo da ovo ubistvo liči na sačekuše iz kriminalnog miljea, međutim žrtva ne spada u tu kategoriju i motiv nije iz tog miljea. Ovde se očito radi o političkim potrebama da se likvidira neko čiji bi nestanak uzdrmao mnoge strukture u ovoj zemlji", kaže Nikolić.

Kabinet vlasnika "Luke Beograd" demantovao je medijske navode da je Bekov vozač video napadača. Kako je saopšteno, vozač je još jednom pokazao da je profesionalac i izjavu dao samo policiji, te njen sadržaj nikome osim nadležnim organima nije poznata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.