Maji Adrovac produžen pritvor za još 30 dana

Izvor: Mondo, 10.Nov.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maji Adrovac produžen pritvor za još 30 dana

Viši sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor Maji Adrovac, optuženoj za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra 2014. godine, kada je on teško ranjen.

Foto: screenshot/YouTube

  Krivično vanpretresno veće suda donelo je rešenje o produženju pritvora Maji Adrovac, jer po njegovoj oceni sve utvrđene okolnosti ukazuju da u ovoj fazi krivičnog postupka pritvor i dalje predstavlja nužnu i neophodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << meru za nesmetano vođenje krivičnog postupka, rekla je Tanjugu potrparol suda Tanja Koljenšić.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u roku od tri dana od prijema rešenja, precizirala je Koljenšić.

Protiv Maje Adrovac juče je Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu kojom je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju izvešeno pomaganjem.

Tu optužnicu najpre treba da potvrdi sud.

Direktni izvršioci tog krivičnog dela za sada još nisu otkriveni.

Adrovac je uhapšena 17. jula ove godine i od tada se nalazi u pritvoru.

U vezu sa ovim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, a istraga je sprovedena samo protiv nje dok direktni izvršioci i nalogodavci još nisu otkriveni.

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra prošle godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Maja Adrovac tvrdi da je u vreme pokušaja ubistva Milana Beka, bila na sahrani, odnosno daći, u drugom delu grada.

Milan Beko, koji je kao oštećeni svedočio u istrazi, nije mogao da je prepozna kao napadača, ali je do detalja opisao kako je na njega pucano, kada je svojim "mercedesom" sa posla stigao ispred kuće, u Ulicu Andre Nikolića na Senjaku.

Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.
Pogledaj vesti o: Milan Beko,   Jutjub

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Maji Adrovac pritvor produžen za 30 dana

Izvor: Kurir, 10.Nov.2015

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor Maji Adrovac, optuženoj za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra 2014. godine, kada je on teško ranjen...Krivično vanpretresno veće suda donelo je rešenje o produženju pritvora Maji Adrovac, jer...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.