Maja Adrovac nije pucala u Beka?!

Izvor: Mondo, 15.Okt.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Adrovac nije pucala u Beka?!

Maji Adrovac (31), koja se sumnjiči da je pokušala da ubije Milana Beka, uskoro bi moglo da se ublaži krivično delo za koje se tereti, javljaju beogradski mediji.

Foto: Beta, Milan Obradović

Prema nezvaničnim informacijama "Večernjih novosti", ova Beograđanka odgovaraće za saučesništvo, odnosno pomaganje u pokušaju atentata na srpskog biznismena.

Iz tog razloga, navodno, tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je i odbilo svedoke odbrane, koji je trebalo da potvrde njen alibi da je kritične večeri bila na pripremi sahrane bliskog rođaka u Velikom Mokrom Lugu.

“Obrazloženje zašto je odbijen moj zahtev da se saslušaju traženi svedoci još nisam dobio“, kaže advokat Dalibor Katančević. ”Tužilaštvo se u zakonskom roku nije izjasnilo o mojim predlozima, pa sam zahtev uputio Višem sudu u Beogradu. Oni su to odbili. Mogu samo da pretpostavim da im predloženi svedoci nisu bili potrebni”, kaže advokat.

Prema njegovim rečima, dosadašnja istraga pokazala je da protiv njegove klijentkinje nema dokaza da je pucala na Beka. Niko, od dosad ispitanih svedoka, nije u Maji Adrovac prepoznao napadača, pa ni sam Milan Beko. Saslušani su njegov vozač i pripadnik obezbeđenja, zatim baštovan susedne vile, koji je imao "bliski susret" sa napadačem.

Neki svedoci su bili kategorični da je reč o muškarcu. Najjači dokaz protiv Maje Adrovac je DNK profil izolovan sa jedne od četiri pronađene čaure. Veštačenjem je potvrđeno da je reč o njenom biološkom materijalu, što praktično znači da je imala direktan dodir sa municijom, ali i oružjem.

Na kapisli te čaure pronađen je njen DNK, pa se sumnja da je ona punila pištolj”, navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. “Nedvosmisleno je potvrđeno da je imala kontakt sa tim pištoljem. Ostaje nejasno da li je znala ko je meta. Ipak, sigurno zna kome je dala oružje, odnosno ko su počinioci zločina”.

Maja Adrovac je od početka tvrdila da nije bila na mestu zločina, da ne poznaje Beka i da nije imala razloga da puca u njega. Ipak, nije mogla da objasni odakle njen DNK na čauri. Tokom ispitivanja u policiji pala je na poligrafskom testiranju, što je bila indicija da je istraga usmerena u dobrom pravcu.

Istražni organi sada ispituju ulogu njenog brata i supruga Ivana Adrovca u pokušaju ubistva srpskog biznismena. Majin muž je stari znanac evropskih policija, a i brat joj je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne u nekom od evropskih zatvora.

“Majin brat je u vreme napada na Milana Beka bio u zatvoru i nije mogao da bude u Beogradu”,navodi taj izvor. Neizvestan je alibi Ivana Adrovca, koji se krije, prema saznanjima lista, u Austriji. Neke indicije govore da bi on mogao da ima saznanja o ranjavanju Beka.

Srpski biznismen teško je ranjen 14. novembra prošle godine ispred svoje kuće na Senjaku.

Maja Adrovac, majka dva maloletna deteta, uhapšena je 17. jula ove godine u svom domu na Vračaru. Naloženo je bilo privođenje i njenog supruga Ivana, ali on nije pronađen.

Policija je do njih došla prateći priču iz "podzemlja", da su u oružanom napadu na Milana Beka učestvovali "neki panteri". Sa pljačkaškom grupom "Pink panteri", navodno, imaju veze i Majini brat i muž, pišu “Novosti”.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Maja Adrovac nije pucala u Beka, ali je pomagala?!

Izvor: Večernje novosti, 15.Okt.2015

MAJI Adrovac (31), koja se sumnjiči da je pokušala da ubije Milana Beka, uskoro bi moglo da se ublaži krivično delo za koje se tereti - saznaju "Novosti". Prema nezvaničnim informacijama, ova Beograđanka odgovaraće za saučesništvo, odnosno pomaganje u pokušaju atentata na srpskog biznismena....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.