Krivična prijava protiv glavnog urednika Kurira

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv glavnog urednika "Kurira"

Liberalno-demokratska partija podnela je danas Prvom osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv glavnog i odgovornog urednika lista "Kurir" Jovice Krtinića zbog zloupotrebe službenog položaja, izjavio je danas lider LDP Čedomir Jovanović.

Jovanović je rekao da je iz tog lista pred zakazanu konferenciju LDP 19. septembra stigla SMS poruka "Kurira" da tu konferenciju otkažu ili će krenuti u kampanju protiv LDP, a zatim i poruka Krtinića biznismenu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Milanu Beku da utiče da se konferencija otkaže ili će u suprotnom pokrenuti kampanju protiv njega.

Lider LDP je na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine kazao da su to osnovi za pokretanje krivičnog postupka, što je ta stranka i uradila, i dodao da je, koliko je upoznat, i Beko predao tužilaštvu prijavu protiv "Kurira" zbog te poruke.

Jovanović je kazao da je stupio u kontakt sa predstavnicima novinarskih udruženja i da će ta udruženja biti u toku dana upoznata sa SMS porukama koje su poslate.

"Nadam se da će u sudskom postupku to sve biti raščišćeno", rekao je Jovanović i ocenio da se mora potpuno rasvetliti pozadina stanja u "Kuriru".

"Interesuje nas gde je vlasnik tog lista Radosav Rodić, šta se dešava sa vlasničkom strukturom tog lista i interesuje nas koja zapravo redakcija uredjuje 'Kurir'. Da li je vojno krilo ili se 'Kurir' uredjuje u kabinetu predsednika Republike. Šta je uredjivačka politika 'Kurira' to je ono što nas interesuje", rekao je Jovanović.

Lider LDP je naveo da se vlasnik "Kurira" godinu dana nalazi u zatvoru zbog optužbi da je izvršio poreske pronevere i druga krivična dela i zapitao da li je Rodić u "državnom apartmanu na VMA ili Centralnom zatvoru" i da li ta činjenica da je u VMA a ne u zatvoru "opravdanje za prepakivanje vlasničke strukture Kurira" i da li je taj status Rodića "plaćen novom uredjivačkom politikom koja je vrlo selektivna".

LDP je na konferenciji za novinare 19. septembra pokrenuo pitanje vlasničke strukture i uticaja na uredjivačku politiku lista "Kurir".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.