DANAS PRESUDA za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS PRESUDA za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka!

Sudsko veće Višeg suda u Beogradu izreći će danas presudu optuženima za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka pre pet godina, kada je teško ranjen u Beogradu

Tužilaštvo je predložilo kazne zatvora ne manje od po 15 godina za Maju Adrovac i Aleksandra Zdravkovića, a advokati odbrane traže oslobadjajuće presude.

Maji Adrovac, optuženoj da je pomagala, ovo je druga presuda, jer je ranije oslobodjena, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali je Apelacioni sud vratio predmet na ponovno sudjenje.

Tužilaštvo navodi da je ona pomogla u krivičnom delu i ostavila tragove DNK.

U medjuvremenu je uhapšen Zdravković optužen da je pucao u Beka, tako da su optužnice spojene u jedinstven postupak.

Zdravkoviću je ranije sudjeno pred Specijalnim sudom zbog učestvovanja u otmici kao član "Zemunskog klana", ali je oslobodjen.

Planirano je bilo da se video-linkom kao svedok sasluša Ivan Adrovac, suprug Maje Adrovac, koji je, po navodima medija, u zatvoru u Švajcarskoj zbog pljački, ali se zbog komplikacija od toga odustalo.

Beko rekao je da je na njega pucao "profesionalac", a da se svedoci napada "sećaju onoliko koliko smeju da se sećaju".

- Ko stoji iza ovoga sumnjam onoliko koliko smem da sumnjam - rekao je Beko, navodeći da bi možda, uz neko hrabrije tužilaštvo, i on bio hrabriji, a i da bi se svedoci setili svega što je bitno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.