Bivši ministar Bubalo oslobođen optužbi za zloupotrebe u Luci Beograd

Izvor: BKTV News, 26.Dec.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ministar Bubalo oslobođen optužbi za zloupotrebe u "Luci Beograd"

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas nekadašnjeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i ostale optužene optužbi za zloupotrebe prilikom prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005. godine, čiji je krajnji vlasnik biznismen Milan Beko

Izricanju presude danas je prisustvovao i Beko, koji je prethodno pratio i završne reči tužilaštva i odbrane.

Ovo je prvostepena presuda na koju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu Beogradu.

Sud smatra da tokom suđenja nije dokazano da su izvršili krivična dela koja im se stavljanju na teret, naveo je kratko u obrazl0ženju presude sudija Danko Laušević.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i Milan Beko na početku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković povukao kasnije iz Luke, a Beko iz C-marketa.

Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

Pored Bubala u ovom postupku su zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja optužbi su oslobođeni izvršni direktori Agencije za privatizaciju Miodrag Ðorđevićai Goran Mrđa, direktor Centra za tržište kapitala Aleksej Misailović, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac i direktor Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.

Zbog krivičnog delo zloupotreba položaja optužbi je oslobođne bivši direktor Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslav Drobac i bivši finansijski direktor tog privrednog društva Dušan Kosovac.

Tužilaštvo Bubala tereti da je zloupotrebio službeni položaj, jer je kao ministar propustio da vrši nadzor prilikom prodaje akcija Luke Beograd koje su prodate za manju vrednost od ekonomske, pa je država ostećena za više miliona evra.

Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu 2014. godine, kada je bivši ministar deteljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja.

Luka Beograd je prodata 2005. godine firmi Vorldfin iz Luksemburga čiji je vlasnik Milan Beko, koji je ovom postupku bio svedok.

Tokom svog svedočenja pred sudom, biznismen je rekao da mu je kupovina Luke bio jedan od najgorih poslova u životu i da se pokajao što je u njega ušao.

U septembru ove godine Luka Beograd je oglasila prodaju pojedine imovine društva, kao i imovinu prve i druge grupe povezanih lica.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.