Beko opet tužio Baraćevu

Izvor: Glas javnosti, Beta, 12.Feb.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beko opet tužio Baraćevu

BEOGRAD - Beogradski biznismen Milan Beko podneo još jednu tužbu protiv predsednice Saveta za Verice Barać kojom je zatražio naknadu materijalne štete od dva miliona dinara.

Tužba je podneta zbog navoda Saveta da je Beko jedan od monopolista u Srbiji koji je tu poziciju sticao na nezakonit način.

"Kada tajkuni i drugi veoma zaštićeni pojedinci nekoga tuže i smatraju da su neka njihova prava povređena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << onda državne institucije veoma brzo reaguju", ukazao je Savet i dodao da kada se "isti ti zaštićeni pojedinci nađu u ulozi tuženih, onda državni organi godinama ne postupaju po tim predmetima".

Savet takvo postupanje državnih organa doživljava "kao snažan pritisak" da se oteža ili pokuša potpuno onemogućiti rada tog tela Vlade Srbije.

"Može se uočiti da se za ovakve pritiske sve više zloupotrebljavaju mediji, čiji su vlasnici tajkuni, ili su im vlasnici i dalje sakriveni, ali ih možemo prepoznati po njihovom delovanju", naveo je Savet.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.