BEKO VEĆINSKI VLASNIK NOVOSTI

Izvor: Kurir, 05.Jul.2011, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEKO VEĆINSKI VLASNIK NOVOSTI

BEOGRAD - Biznismen Milan Beko izjavio je za B92 da je Komisije za hartije od vrednosti utvrdila da su tri kompanije koje poseduje većinski vlasnici kompanije Novosti. Njegove tri komapnije Ardos, Trimax i Karamat poseduju 62,42% akcija Novosti, utvrdila je Komisija.

Beko je za B92 naveo da mu je Komisije za hartije od vrednosti rešenje o većinskom vlasništvu u Novostima dostavila 23. juna i da ono predstavlja potvrdu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njegovih ranijih izjava i na televiziji B92 o vlasništvu u toj kompaniji.

“Komisija ovim rešenjem zahteva da se obezbedi ravnopravnost i zaštita prava manjinskih akcionara Novosti tako što će Ardos, Trimax i Karamat objaviti ponudu za preuzimanje preostalih akcija Kompanije Novosti”, rekao je Beko.

Komisija je ponudila i drugu mogućnost da navedene kompanije prodaju višak svojih akcija koje u ukupnom zbiru prelaze procenat od 25%. Manjinski akcionari Novosti poseduju 37,58% akcija i to: 29,51% Republika Srbija, 7,15% PIO Fond i 0,92% mali akcionari tj. fizička lica.

Komisija je uvela i privremenu meru kojom je ograničila upravljačka prava Ardos-u, Trimax-u i Karamat-u na 25% ukupnih upravljačkih glasova, koje će važiti do momenta objavljivanja Ponude za preuzimanje manjinskog paketa ili do prodaje akcija.

Milan Beko je za B92 dodao i da je postupak utvrđivanja činjeničnog stanja u Novostima trajao više meseci tokom kojih je kako kaže, aktivno sarađivao sa Komisijom za hartije od vrednosti, zajedno za pravnim zastupnicima Ardos-a, Trimax-a i Karamat-a.

On je naveo da će povodom ovog Rešenja konačna odluka o izabranoj opciji biti doneta nakon konsultacija sa medijskom kućom WAZ, sa čijom je ulogom u ovom poslu Komisija za hartije od vrednosti stekla odgovarajuća saznanja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.