Prodaje se pola Merkatora

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaje se pola Merkatora

Ljubljana -- Jedanaest akcionara slovenačkog trgovačkog lanca Merkator je potpisalo sporazum o prodaji 50,03 odsto osnovnog kapitala akcija kompanije.

Sa potpisivanjem ugovora na tržištu se zvanično našao paket akcija Merkatora, i time može početi postupak prodaje.

Cvetka Selšek, koju je Merkator angažovao kao savetnika u postupku prodaje akcija kompanije, je rekla da će ugovoru pristupiti i oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veći vlasnici, koji do sada to nisu uradili.

Postupak prodaje će voditi koordinator iz Nove Ljubljanske banke, rekla je Selšek. Ona nije želela da nagađa kada će do prodaje doći, ali se u javnosti špekuliše da bi to moglo da se desi do kraja godine.

Za kupovinu akcija Merkatora se očekuje veliko interesovanje. Želju da kupi Merkator već duže vremena ispoljava hrvatski Agrokor Ivice Todorića i još neke trgovačke kompanije iz inostranstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.