Oaza sporta umesto vojnog bazena i deponije

Izvor: Politika, 14.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oaza sporta umesto vojnog bazena i deponije

Rukovodstvo grada Niša i predstavnici Vojske Srbije postigli dogovor o izgradnji velikog sportsko-rekreativnog centra kraj Nišave

Niš – Izuzetna lokacija Đačko ostrvo, pored reke Nišave, u jugoistočnom delu Niša, na kojoj je pre nekoliko godina bila planirana izgradnja velikog tržnog i sportsko-rekreativnog centra, definitivno više nije povoljna za te namene. Na njoj je sagrađen objekat koji koristi slovenački „ >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Merkator", pa za izgradnju sportskih terena, dvorane, bazena i igrališta gotovo da više i nema mesta.

Upravo zato, rukovodstvo Niša je sa predstavnicima Vojske Srbije otpočelo pregovore o gradnji sportsko-rekreativnog centra uzvodno uz Nišavu, oko kilometar od Đačkog ostrva, u prigradskom naselju Donja Vrežina. Ta lokacija je vlasništvo VS, a Vojska tamo ima i veliki otvoreni bazen.

– Imamo veoma dobru saradnju sa Vojskom Srbije i prihvatićemo njen projekat da se pored bazena raščisti divlja deponija, koja je nastala poslednjih godina, a čitav kompleks oplemeni različitim sportskim sadržajem – kaže za „Politiku" gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

– Lokacija, koja je u Nišu poznata i pod nazivom „Vrežinski bazen", zahvata površinu od nekoliko hektara. Prema projektu Vojske, a uz partnerstvo sa niškom opštinom Pantelej, deponija bi mogla da se ukloni do početka naredne letnje sezone – ističe za naš list predsednik opštine Pantelej Slaviša Dinić i dodaje:

– Stručnjaci Vojske Srbije predstavili su projekat budućeg sportsko-rekreativnog centra za koji su grad i naša opština veoma zainteresovani. Pored postojećeg velikog bazena, bili bi sagrađeni i tereni za fudbal, odbojku na pesku, tenis, mali fudbal, mini-golf, košarku i druge sportove, ali i posebno trim-kabinet i rekreativni centar za decu. Vojska bi realizovala zemljišne, a mi i Javno preduzeće „Medijana" ostale radove. Procenjuje se da bi ulaganjem desetak miliona dinara i grad i naša opština dobili vrlo sadržajan sportsko-rekreativni centar.

Predstavnici Vojske Srbije, koji su priredili video prezentaciju budućeg centra, istakli su da bi se novi rekreativni kapaciteti koristili tokom čitave godine, a ne samo u vreme tromesečne kupališne sezone. Takođe, otvaranjem novog centra bili bi stvoreni preduslovi za nova radna mesta.

Rukovodstva grada i opštine Pantelej, ali i Vojske Srbije, istakla su da bi ipak za građane Niša najznačajnije bilo to što bi bila uklonjena velika divlja deponija, jedna od najvećih od tridesetak koje postoje na području grada.

Toma Todorović

[objavljeno: 15/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.