Niš dobija arenu „Car Konstantin“

Izvor: juGmedia, 04.Mar.2013, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš dobija arenu „Car Konstantin“

NIŠ – Izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Branislav Jovanović izjavio je da je Niš na dobrom putu da uskoro dobije arenu „Car Konstantin“.

Prema Jovanovićevim rečima izgradnja arene na levoj obali Nišave pored „Merkatora“ koštala bi 15 miliona evra, a radovi bi trebalo da krenu u toku godine.

„Izvesno je da će država izaći u susret gradu i pružiti mu značajnu finansijsku pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pri realizaciji ovog značajnog projekta. Za sredstva konkurišemo kod Ministarstva ekonomije i privrede i Ministarstva za lokalnu samoupravu. Uveliko pregovaramo da učešće republičkog budžeta u izgradnji arene bude 80 odsto, a učešće gradske kase 20 odsto ukupne cifre.

Imamo dobre razloge da verujemo da će nas država podržati u nameri da Nišu izgradimo objekat za kojim postoji itekakva potreba“, izjavio je Jovanović.

On je istakao da bi arena „Car Konstantin“  trebalo da ima 10.000 mesta na tribinama i prostor za organizovanje svih vrsta sportskih manifestacija.

„Projekat podrazumeva da arena, osim za sportiste, bude namenjena i za organizovanje sajmova i sličnih objekata. Projektom je predviđeno da u jednom delu objekta budu smešteni i tržni centar, ugostiteljski objekti i savremena garaža“, rekao je Jovanović i podsetio da jedina niška hala,  „Čair“, ima samo tri i po hiljade mesta što je nedovoljno za brojnu publiku koja želi da prati sportske i druge manifestacije.

Jovanović je podsetio da postoji pismena saglasnost predstavnika svih stranaka u lokalu o potrebi grada da dobije arenu.

(Kraj)

ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Blokiran račun grada Niša

Izvor: RTS, 05.Mar.2013, 19:00

Račun grada Niša blokiran je dvanaest dana zbog duga u iznosu od 38 miliona dinara, potvrdio je za RTS Branislav Jovanović izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša. ..Branislav Jovanović izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša potvrdio je za RTS da je račun grada Niša već...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.