Merkator ne plaća dugove!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2009, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Merkator'' ne plaća dugove!

Radnici združenog građevinskog preduzeća "Neimar" i "Ratko Mitrović" počeli su protest u ponedeljak ispred "Merkatorovog" trgovinskog centra "Roda" u Kragujevcu, tražeći da im se isplati oko 980.000 evra za izgradnju tog objekta koji je pre 15 meseci predat na upotrebu i za koji nije postojala ni jedna primedba.

Prema rečima predstavnika sindikata, miran protest radnika trajaće dva sata i njim građevinari žele nadležne da podsete da nisu izmirili obaveze, dodavši da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << neće nikog neće ometati u radu. Radnici su objasnili da su objekat izradili čak i u rekordnom roku, ali da dugovanja još nisu isplaćena.

Predstavnici sindikata upozorili su da će, u slučaju da im ne budu ispunjeni zahtevi, ''radikalizovati protest''.

"Ukoliko nadležni do petka, 11. decembra ne izmire dugovanja za objekat izgrađen još pre 15 meseci, toga dana ćemo se okupiti ispred ''Rode'' i radikalizovati protest", rekao je Predrag Radović, predsednik Samostalnog sindikata združenog građevinskog preduzeća "Neimar" i "Ratko Mitrović".

Direktor združenog građevinskog preduzeća "Neimar" i "Ratko Mitrović" Dragoljub Pantić izjavio je da se zbog tog duga dovodi u pitanje rad tog preduzeća, jer nema sredstava za isplatu podizvođača, kao i da za oko 350 radnika četiri meseca nisu isplaćivane zarade.

Članovi društva "M Centar Group" su, prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre", kompanija "Merkator -S" sa uplaćenim novčanim kapitalom u iznosu od 25 evra i Branko Mirkov sa uplaćenih 225 evra.

Povodom izjave predsednice upravnog odbora "Merkatora - S" Stanke Čurović da ta kompanija ne duguje građevinarima, jer je investitor tog objekta njihov poslovni partner "M centar Grupa", Pantić je rekao da je "ugovor o izgradnji objekta potpisan sa obe firme i da one treba da se dogovore ko će da plati njegovu izgradnju".

"Pogrešio sam kada sam potpisao ugovor o izgradnji tog objekta i što sam mislio da sarađujem sa ozbiljnim privrednicima", rekao je Pantić i zapitao "ako ’’Merkator’’ nije investitor, zašto se onda hvale podacima o investiranju u Srbiji?"

Direktor Pantić je ukazao da je taj "problem sa građevinarima evidentan i u svim drugim gradovima gde ’’Merkator’’ ima objekte".

Prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre, društvo "M Centar Group" registrovano je aprila 2007. godine i od upisanog novčanog kapitala od 500 evra to društvo je uplatilo 250 evra. Predsednik upravnog odbora tog društva je Branko Mirkov iz Srbije, a član je Jan Borko iz Slovenije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.