Ekser u kovčeg Agrokora zakucan s Merkatorom

Izvor: B92, 28.Sep.2017, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ekser u kovčeg Agrokora zakucan s Merkatorom"

Zagreb -- Privremeni upravnik Agrokora Ante Ramljak izjavio je da je "ekser u kovčeg" Agrokora "zakucan" akvizicijom Merkatora.

Ramljak je poručio da je u investicije loše ići samo sa svojim kapitalom, a još gore isključivo putem kreditnog zaduživanja, prenosi Jutarnji list.

"Nije dobro ići u investiciju samo sa svojim kapitalom, jer je tada trošak kapitala ogroman. S druge strane, još je gore ići u investicije samo isključivo s dugom odnosno kreditima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a to je nažalost bio slučaj u Agrokoru i to je moralo doći svom kraju. Smatram da je 'ekser u kovčeg' zakucan sa akvizicijom Merkatora", odgovorio je Ramljak na pitanje kada je bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić napravio ključnu grešku.

Prema njegovim rečima, kada je 10. aprila uvedena privremena uprava, fokus je bio isključivo na osiguranju finansiranja grupe kako bi se mogao isplatiti deo dobavljača i plate zaposlenima.

"Da tada nismo uspeli, danas ne bismo raspravljali o planovima za budućnost već o recesiji, stečaju, i to ne samo Agrokora već i svih velikih dobavljača, a i puno banaka bi bilo u problemu", naglasio je Ramljak

On navodi da 20 kompanija danas posluje izuzetno dobro.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.