Maksi ostaje srpski

Izvor: S media, 26.Sep.2009, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Maksi" ostaje srpski

Kompanija "Delta Maksi" demantovala je navode ljubljanskog lista "Finance" da se slovenački "Merkator" sprema za kupovinu najveće srpske trgovačke kompanije.

U "Delti" tvrde da je pogrešno preneta informacija o takvoj mogućnosti.

- Štaviše, javnosti su odavno poznate ambicije "Delta Maksija" da se širi u regionu, što podrazumeva i potencijalnu mogućnost da "Delta" kupi slovenački "Merkator" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << - odgovaraju u "Delta Maksiju" povodom napisa slovenačke štampe.

Ni u samom "Merkatoru" nisu komentarisali pisanje slovenačkog lista. Ali, valja imati na umu da prodaju 36 nekretnina u Sloveniji. U Sloveniji se špekuliše da bi zarada od te prodaje trebalo da bude jedan od izvora finansiranja novih investicija vodećeg slovenačkog trgovinskog lanca.

"Finance" podsećaju da je kompanija "Delta Maksi" vodeći trgovac u Srbiji i Crnoj Gori i drugi u Bugarskoj. Prisutna je i u Republici Srpskoj i Albaniji. "Merkator" tek planira otvaranje svojih prvih trgovina u Bugarskoj i Albaniji.
Pogledaj vesti o: Prodat Maksi

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.