Agrokor prinuđen da prodaje objekte

Izvor: B92, 25.Sep.2013, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrokor prinuđen da prodaje objekte

Zagreb -- Zbog spajanja sa Merkatorom, Agrokor će najverovatnije morati deo prodajnih prostora da proda, da ih da u dugoročni zakup ili da ih zatvori.

Postupak ocene koncentracije Agrokora i Merkatora formalno još nije počeo, ali će Agrokor morati da predloži mere kojima će se otkloniti negativni uticaji koncentracije na tržišnu utakmicu pošto bi tržišni udeo preduzeća, koje bi nastalo spajanjem maloprodajne mreže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Merkatora i Agrokora, odnosno Konzuma, u Hrvatskoj bio između 30 i 40 odsto, što je zabranjeno.

Agrokorova prijava koncentracije još nije dobila ocenu da je ispravna, izjavio je danas zamenik predsednice Veća za zaštitu tržišne konkurencije Mladen Cerovac.

Agrokor je ponudio dopune prijave koje je Agencija za zaštitu tržištne konkurencije (AZTN) ocenila nedovoljnim, a najnovije dopune su stigle pre 3-4 dana, pa su još u razmatraju, prenosi portal SEEbiz.

Jedino rešenje je da Agrokor deo prodajnih prostora proda, da u dugoročni zakup ili ih zatvori.

Cerovac je rekao da će Agrokor u svakom slučaju morati dosta toga da proda i da bi bilo idealno da Agrokor uopšte ne preuzme Merkator u Hrvatskoj, dođući da je slučaj vrlo složen.

Posebno veliki negativan uticaj na tržišnu utakmicu koncentracija bi imala na području Zagreba i Zagrebačke županije, gde bi tržišni udeo dveju kompanija bio oko 50-60 posto.

Odobrenje antimonopolskih agencija u Hrvatskoj i Sloveniji ključno je za zaključenje Agrokorovog preuzimanja Merkatora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zbog spajanja s Mercatorom, Agrokor prinuđen da prodaje objekte

Izvor: GdeInvestirati.com, 26.Sep.2013, 13:19

ZAGREB - Zbog spajanja sa Mercatorom, Agrokor će najverovatnije morati deo prodajnih prostora da proda, da ih da u dugoročni zakup ili da ih zatvori.   Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.