Uhapšen bivši predsednik Maldiva

Izvor: B92, 08.Okt.2012, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši predsednik Maldiva

Male -- Bivšeg predsednika Maldiva Mohameda Našida uhapsila je policija, zbog ignorisanja poziva suda i odluke o zabrani putovanja.

To je potez koji bi mogao da dovede do novih protesta njegovih pristalica na tom poznatom turističkom odredištu u Indijskom okeanu.

Prvi demokratski izabrani predsednik Maldiva nije se nedelju dana ranije pojavio na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suđenja za zloupotrebu vlasti, pošto je s funkcije šefa države zbačen u februaru ove godine, prenela je agencija AFP.

"Predsednik Našid je odveden s protesta svojih pristalica, uhapšen i odvezen iz Fares-Matoda", potvrdio je portparol njegove Maldivske demokratske stranke Hamid Abdul Gafur na Tviteru.

Hapšenje je usledilo pošto je sud u nedelju naložio policiji da uhapsi Našida koji se, drugi put , nije pojavio pred tročlanim sudskim većem koje vodi sudski postupak protiv njega za zloupotrebe vlasti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen bivši predsednik Maldiva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2012

Bivšeg predsednika Maldiva Mohameda Našida uhapsila je policija, zbog ignorisanja poziva suda i odluke o zabrani putovanja. To je potez koji bi mogao da dovede do novih protesta njegovih pristalica na tom poznatom turističkom odredištu u Indijskom okeanu. Prvi demokratski izabrani predsednik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.