Maldivi: Razrešenje i optužnica protiv potpredsednika zbog atentata na predsednika

Izvor: Blic, 06.Nov.2015, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maldivi: Razrešenje i optužnica protiv potpredsednika zbog atentata na predsednika

Poslanici u parlamentu Maldiva velikom većinom glasova razrešili su potpredsednika te zemlje, protiv koga će biti podignuta optužnica za terorizam zbog zavere za ubistvo predsednika, saopštio je zvaničnik.

Poslanici ispred parlamenta Maldiva nakon današnjeg glasanja

Ahmed Adib uhapšen je zbog sumnje da je planirao ubistvo predsednika Abdula >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jamina u eksploziji na njegovoj jahti koja se dogodila 28. septembra.

U incidentu su povređeni njegova supruga i još dve osobe, a šef države je ostao nepovređen.

Za predlog o razrešenju potpredsednika Maldiva glasao je 61 poslanik, niko nije glasao protiv, dok je su članovi opozicione Demokratske partije Maldiva bili uzdržani.

Predsednik Maldiva proglasio je u sredu, 4. novembra vanredno stanje, za prvobitni period od 30 dana, kojim se bezbednosnim snagama daju široka ovlašćenja.

Abdulu Jamina, koji je došao na vlast novembra 2013. posle spornih izbora, kritikuje medjunarodna zajednica smatrajući da je vodio kampanju represije prema opoziciji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.