Dejan Stanković: Rajski odmor na iznajmljenom ostrvu

Izvor: Story, 08.Feb.2015, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejan Stanković: Rajski odmor na iznajmljenom ostrvu

Slavni fudbaler Dejan Stanković na kraju godine suprugu Anu i sinove Stefana, Filipa i Aleksandra iznenadio je bajkovitim letovanjem zakupivši deo Maldiva samo za svoju porodicu

Dejan Stanković, foto: privatna arhiva

Proslavljeni fudbaler, sada pomoćni trener Udinezea Dejan Stanković (36) kraj protekle godine proveo je u društvu porodice na kratkom odmoru. Bivši reprezentativac Srbije sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << suprugom Anom i sinovima Stefanom (14), Filipom (12) i Aleksandrom (9) spakovao je kofere i 22. decembra otputovao na MadiveKako bi uživali u svim čarima arhipelaga u Indijskom okeanu, neometano od strane drugih, Dejan je na devet dana, koliko su tamo boravili, iznajmio jedno ostrvo samo za svoju porodicu. Inače, kraj polusezone predstavljao je jedini period u godini koji je nekadašnji sportista uspeo da odvoji za predah, pošto je kao pomoćni trener italijanskog prvoligaša veoma zauzet obavezama u klubu. Od kada se ostvario kao otac Dejan često ističe da je najsrećniji kada je sa svojim najmilijim, ted a mu je dok je aktivno igrao najteže padala česta odvojenost od njih.

- Nikada nam nije dovoljno vremena koje provodimo zajedno i to je problem svakog sportiste i njegove familije. Kada idem u karantin, njima je to normalno, a meni je prosto nenormalno što su se oni na to privikli. Tokom leta budemo zajedno nekoliko nedelja, a onda dođe početak priprema i moramo da se odvojimo. Žao mi je što će, kada završim s fudbalom, oni odrasti, a ja delimično propuštam njihov najlepši period života – rekao je svojevremeno za Story, a tom prilikom osvrnuo se i na odnos sa suprugom Anom. Njih dvoje godinama važe za jedan od najskladnijih parova na našoj javnoj sceni.

- Mladi smo počeli da živimo zajedno i mislim da je čar našeg dobrog odnosa u uzajamnom pomaganju. Nas dvoje odrastali smo jedno pored drugog. Sada je sve mnogo lakše, za razliku od perioda kada smo bili klinci koji su dobili decu. Posle toliko godina, jedno drugom prepoznajemo poglede. Govorili su mi kako ne možeš nekog da upoznaš dok s njim ne pojedeš džak soli, a mi smo tu negde pred kraj džaka i baš se dobro znamo. Od kada sam s njom došao do tog nivoa, brak održavamo razumevanjem, poštovanjem i uzajamnim pomaganjem - istakao je tada Stanković, koji je iza sebe ostavio karijeru bogatu toliko da se zvanično tri puta opraštao od profesionalnog bavljenja fudbalom. On ipak tvrdi da tu nije reč samo o bogatoj karijeri, nego o svim onim ljudima sa kojima je delio pobede i poraze, travnatim terenima na kojima je ostavljao kapi znoja i suze radosnice, kao i gradovima za koje je vezan. Tako je u oktobru 2013. godine odigrao svoju poslednju utakmicu za srpsku reprezentaciju.

Bio je to 103, ali i poslednji put da oblači dres nacionalnog tima. Nakon toga, fešta u čast njegove odluke da okači kopačke o klin organizovana je u Milanu, gde je zbogom rekao fudbalskom klubu Inter, kao i celokupnom delu svoje biografije koju je zabeležio na Apeninima. Kruna njegovih oproštaja od fudbala dogodila se minule jeseni na sadašnjem stadionu Rajko Mitić u Ljutice Bogdana. Bila je to prijateljska utakmica između Crvene zvezde i italijnaskog Udinezea, čiji je pomočni trener. Popularni Deki odigrao je deset minuta u crveno-belom dresu, a njegov izlazak na teren isparćen je bakljadom Delija i pesmom: Jedan je Stanković Dejan.

Ni sada, kada je igračku zamenio trenerskom karijerom, nema mnogo više slobodnog vremena, ali se trudi da svaki slobodan trebutak posveti najmilijima koje je za praznike inenadio rajskim odmorom na ostrvu koje je, bar na devet dana, pripadalo samo Stankovićima.

Piše: Moni Marković

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.