Bivši šef diplomatije Maldiva osumnjičen da je primio mito za priznanje KiM

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši šef diplomatije Maldiva osumnjičen da je primio mito za priznanje KiM

Ahmed Šahid, nekadašnji ministar spoljnih poslova Maldiva, osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara da bi ta zemlja 2009. godine priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova, navodi Zeri.
Kako prenosi prištinski list, mediji na Maldivima preneli su da je poslanik Muhamed Našed podneo zahtev parlamentu da sprovede istragu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i utvrdi činjenice o ovom slučaju.

U zahtevu se, dodaje Zeri, traži i da se odluka o priznavanju Kosova preispita, kao i da li je taj postupak u skladu sa međunarodnim standardima, prenosi Kosovo onlajn.
U predlogu podnetom parlamentu, navedena je i izjava odlazećeg šefa kosovske diplomatije Bedžeta Pacolija u kojoj, kako se navodi, priznaje da je trošio novac lobirajući kako bi povećao broj zemalja koje će priznati Kosovo.
Maldivi su priznali Kosovo u februaru 2009. godine, skoro godinu dana nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.