Nikolić se izvinio zbog zločina i najavio posetu Srebrenici

Izvor: Politika, 25.Apr.2013, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić se izvinio zbog zločina i najavio posetu Srebrenici

SARAJEVO – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izvinio se za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda, zatražio „pomilovanje za Srbiju” zbog zločina u Srebrenici i najavio posetu Srebrenici.

Sve što se dešavalo na prostoru bivše Jugoslavije imalo je karakteristike genocida, rekao je Nikoklić i kao primer naveo proterivanje srpskog stanovništva iz Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Hrvatske tokom akcije „Oluja”.

Nikolić se, u intervjuu BH televiziji koji će biti emitovan 7. maja, a čije izvode je ta televizija objavila na Ju tjubu, izvinio za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda.

Upitan o zločinu u Srebrenici u julu 1995. godine, Nikolić je primetio da se „genocid mora dokazati”.

„Klečim zbog toga, evo klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac”, naveo je Nikolić.

Na konstataciju da Srebrenica ipak ima posebnu težinu zbog 8.000 ubijenih, Nikolić je najavio da će posetiti Srebrenicu i pokloniti se žrtvama zločina.

Tanjug

objavljeno: 25.04.2013.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.