Muzika centralnog Balkana: Bojana Nikolić nastupa u Španiji

Izvor: Story, 29.Apr.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzika centralnog Balkana: Bojana Nikolić nastupa u Španiji

Bojana Nikolić i Srpski glasovi boraviće od 1. do 4. maja u Španiji i nastupati na 10-om Festivalu Trobades de musica Mediterania u gradu Torroella de Montgri, u Kataloniji.

Bojana Nikolić, foto: Nikola Mažibrada

Ovogodišnji festival posvećen je muzici i kulturi centralnog Balkana. 2. i 3. maja Bojana Nikolić držaće vokalnu radionicu u okviru festivala. Milan Vašalić, jedan od naših najboljih instrumentalista, držaće radionicu narodnih igara >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << i instrumenata. Perkusionista Aleksandar Radulović održaće radionicu udaraljki i ritmova Balkana.

Koncert će biti održan u subotu 02. maja sa početkom u 22 časa  u predivnoj koncertnoj dvorani Espai Ter. Na program će biti pesme i kola iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Bugarske. Španska publika moći će da čuje brojne vokalne oblike sa ovih područja i da se upozna sa muzikom centralnog Balkana. Na koncertu nastupaju Bojana Nikolić, Katarina Gojković, Jovana Zukanović, Varja Topalović, Milan Vašalić i Aleksandar Radulović.

Više informacija možete naći na sajtu  http://www.trobadesdemusica.cat/trobades-de-musica-mediterrania-2015/

 
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.