Izvor: PRObjave.com, 29.Jun.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba mladih dizajnera scenskog i savremenog kostima

Izložba mladih dizajnera Scenskog i savremenog kostima održaće se u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka u subotu 30.juna u 19 sati. Na izložbi su prikazani radovi grupe polaznika nastali u okviru različitih programskih zadataka a samim tim i u različitim medijima.
Autori - izalagači: Vesna Slavnić, Milica Nikolić, Nevena Krivokapić ,Maja Filipović, Velimirka Damjanović, Teodora Ilić i Nikola Pandurov.

Izložba će biti otvorena do 10. jula.
Transponovanje kao jedan od zadataka u okviru nastavnog programa svako je protumačio po sopstvenom viđenju, gde su se polaznici susreli sa konceptom kao ključnim segmentom stvaralačkog procesa. Rezultat je storytelling kao refleksija njihovog karaktera,igra značenja, predstavljen transponovanjem jednog pojma u drugi, bez strogog vezivanja za kostim kao medij.
Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka već šest decenija uspešno priprema polaznike za sve umetničke škole i akademije. Program pripreme Scenskog i savremenog kostima, drugu godinu zaredom uspešno vodi Dragana Lađevac-Brkić, diplomirana kostimografkinja i dizajner brenda Hooding Streetwear – kolekcije za bebe.
Dragana Lađevac-Brkić kaže: Svaka generacija je poseban poduhvat. Na kraju nekako zajednički prerastemo taj odnos profesor-učenik i postanemo tim. Najbitnije je što radim sa ljudima koji su spremni da se bore za svoje snove, individualno potpuno različiti, posvećeni i vredni, talentovani i inspirativni za rad. Pored napornog programa uvek je bilo mesta za priču, kafu, konkurse, ali i nagrade.
Šumatovačka - Centar za likovno obrazovanje
Šumatovačka 122
11000 Beograd
Tel: +381 11 64 30 908
Email: office@sumatovacka.rs
Web: www.sumatovacka.rs
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na PRObjave.com...






Povezane vesti

Scenski i savremeni kostimi u Šumatovačkoj

Izvor: DANuBeogradu.rs, 30.Jun.2012, 11:54

Izložba mladih dizajnera Scenskog i savremenog kostima biće otvorena u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka (Šumatovačka 122), od 30. juna u 19.00 do 10. jula. Na izložbi su prikazani radovi grupe polaznika nastali u okviru različitih programskih zadataka a samim tim i u različitim medijima....

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.