GSP šalje tužbe protiv švercera

Izvor: Press, 15.Jun.2010, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GSP šalje tužbe protiv "švercera"

Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" do kraja nedelje podneće sudu prva utuženja protiv onih kojima su u maju napisane kazne zbog vožnje bez karte. Generalni direktor GSP-a Radoslav Nikolić kaže da se tužbe odnose na građane uhvaćene u "švercu" nakon 10. maja i početka akcije storniranja kazni, a takvih je nekoliko stotina. U međuvremenu, broj onih koji su do sada iskoristili priliku da po nižim cenama "obrišu" kazne je oko 10.000, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i oni su u kasu ovog javnog preduzeća uplatili više od 14 miliona dinara. Mesec dana od početka, akcija je dala i druge rezultate pošto je povećan broj prodatih markica za jun, ali i prodaja karata u kioscima.- Do sada se mere za smanjenje "švercovanja" mogu oceniti kao uspešne i za to ima više pokazatelja. Izdali smo 12.000 markica više za jun u odnosu na prethodni mesec, a raste i broj pojedinačnih kupljenih karata. Planiramo da u drugom mesecu akciju još više promovišemo kroz medije, a mnogo Beograđana je o tome dobilo obaveštenje koje smo slali uz uplatnice "Infostana". Oni koji ne budu stornirali doplatne karte do 10. jula biće utuženi, baš kao i građani kojima su kazne napisane nakon početka akcije - navodi Radoslav Nikolić.
On, takođe, ističe i da kontrolori pišu manje kazni nego u prethodnom periodu.
- Nisu svi putnici odjednom počeli da kupuju karte i markice, već je to posledica povećanog broja kontrolora, koje ovako markirane sa prslucima prepoznaju već na stajalištu. Oni bez karte ni ne ulaze u autobus. To je dobro, jer smo makar naterali ljude da razmišljaju o tome da kupe kartu, i nadam se da će vremenom doći do podizanja svesti građana na viši nivo, bar kada je reč o javnom gradskom prevozu - rekao je Nikolić.
Podsetimo, svi koji imaju jednu ili više kazni za "švercovanje" u prevozu, a dobili su ih pre 10. maja, mogu ih stornirati tako što će za jednu do tri platiti hiljadu dinara, duplo više za četiri do devet, a tri hiljade za deset i više doplatnih karata.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.