Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2023, 21:31

Zdravstvena podrška listi „Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane”

LESKOVAC

Tema konferencije za medije predsednika GrO SNS Leskovac Gorana Cvetanovića bila je podrška listi „Aleksandar Vučić-Leskovac ne sme“ koju su potpisali zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, ali i pokazao mapu Srbije sa gradovima u kojima je stigao mamograf, te podsetio da je za vreme odgovornosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << SNS-a izgrađeno 147 zdravstvenih ustanova, a za vreme nekih drugih 0. On je rekao i da su danas plate zdravstvenih radnika veće.

„Hvala doktoru Miciju koji je potpisao podršku Rangelovu, pa se ispostavilo da je to kao jako bitno. To me je stimulisao da u roku od 24 časa pokrenemo akciju u Opštoj bolnici i da podršku našoj izbornoj listi potpiše 100 lekara i 280 sestara, u Zavodu za javno zdravlje 9 lekara, 21 zdravstveni saradnik i 20 tehničara, u Domu zdravlja 93 lekara, 217 mediscinskih sestara i 96 nemedicinskog osoblja, pošto je samo tamo rađen taj deo posla. To znači 202 lekara, 538 sestre, odnosno 836 sa nemedicinskim radnicima samo iz Doma zdravlja. Ako dodamo da je to trajalo samo 24 časa, ako dodamo da su ljudi na Kongresima, specijalizacijama, na trudničkom, porodiljskom odsustvu, da je samo 120 upošljenika odsutno iz bolnice, da je 30 medicinskih sestara i 15 opravdano odsutno zbog Kongresa, porodiljskog bolovanja, trudničkog iz Doma zdravlja, onda vidite kakva je podrška kolega prema listi na kojoj sam ja na prvom mestu.“

Cvetanović je rekao da niko nije bio prisiljavan da potpiše podršku i pozvao medije da to i provere. On je rekao i da se ovde radi samo o podršci, ne i pristupanju SNS-u, a da njegova sestra nije potpisala listu jer je na kongresu u Beču.

Na pitanje novinarke JUGpressa čemu potpisivanje podrške kad se ne zna hoće li ih potpsinici glasati i da li će uopšte izaći na izbore, Cvetanović je rekao da kada neko nešto potpiše, onda ima integritet, obraz, nešto što ga obavezuje.

„Svako ima pravo da ne izađe na izbore iz bilo kog razloga. Za mesec dana može biti fluktacija i oscilacija emocija, saznanja… Možda ih neko u poslednjem trenutku pobedi. Možda baš Đilasov integritet i koji danas šeta ulicama Leskovca odluče da ovi se usmere prema njemu… Spiskovi podrške su rad, komunikacija sa ljudima, na osnovu toga vidite da li su zadovoljni vašim radom ili nisu, da li je ulaganje u zdravstvo adekvatno ili nije…“ (kraj)IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.