Za vikend počinje Srpska liga istok - osam timova brani boje juga

Izvor: JužneVesti.com, 09.Avg.2022, 10:08

Za vikend počinje Srpska liga istok - osam timova brani "boje juga"

Više od mesec dana posle elitnog ranga, počinje nova sezona u Srpskoj ligi istok. U trećem rangu takmičenja, Niš će predstavljati tri kluba - Car Konstantin, Budućnost iz Popovca i OFK Brzi brod, dok će jug Srbije navijati i za Vlasinu iz Vlasotinca, Pčinju iz Trgovišta, Dubočicu iz Leskovca, OFK Topličanin iz Prokuplja i Radnički >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Pirota.

Car Konstantin se posle sezone u Zoni centar vratio u treći rang, a popovačka Budućnost je prethodnu sezonu u Srpskoj ligi-Istok završila na drugom mestu sa 54 boda, 14 manje od kruševačkog Trajala koji se plasirao u Prvu ligu.

Brzi Brod je u finišu prošle sezone sačuvao srpskoligaški status, a to su, uz bolje rezultate, učinili i pirotski Radnički, leskovačka Dubočica, kao i Vlasina i Pčinja.

U prvom kolu nove sezone Radnički igra u Jagodini sa istoimenim timom, Topličanin gostuje Radničkom u Svilajncu, Vlasina dočekuje Budućnost iz Popovca, Dubočica igra u Prahovu sa Dunavom, Car Konstantin dočekuje SFS Borac, a u Trgovištu se sastaju Pčinja i OFK Brzi Brod.

Prvi niški derbi gledaćemo u četvrtom kolu, kada Budućnost u Popovcu dočekuje Car Konstantin.

Srpska liga-Istok broji 16 klubova, igra se dvokružno, dakle, a u viši rang ide samo jedna ekipa. Dva ili tri najlošije plasirana kluba ispašće na kraju sezone.
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.