Voda u Leskovcu skuplja nego u Beogradu, prosečne plate duplo niže

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2022, 12:12

Voda u Leskovcu skuplja nego u Beogradu, prosečne plate duplo niže

Odlukom Gradskog veća voda u Leskovčani će od 1. avgusta umesto dosadašnjih 59 dinara kubik vode plaćati 88 dinara sa PDV-om, a protiv poskupljenja od 50% su i iz leskovačkog odbora SSP-a. Oni ističu da će tako voda u Leskovcu, gradu sa najnižim prosečnim primanjima, biti skuplja nego u Beogradu, gradu sa najvišom prosečnom zaradom.

Iz SSP-a traže hitno hitno povlačenje Odluke o izmeni cene vode na teritoriji Leskovca, ali i tvrde da će sav prihodovani novac, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kao i prethodnih godina, otići na plaćanje kafanskih računa funkcionera po beogradskim restoranima.

Primenom novog cenovnika, kako kažu iz opozicije, Leskovac će imati višu cenu vode od Beograda, gde je za kubik vode neohodno izdvojiti 59,46 dinara. Beograđani kubik vode plaćaju 59,46 dinara; Ilustracija; foto. Agencija Publika;

Imajući u vidu da je gradonačelnik Leskovca predsednik SKGO-a, koja je uključena u proces reforme lokalne samouprave u Srbiji, evidentno je da će prenos dobre prakse zapravo biti dalje ”udaranje“ po džepu onih koji imaju najmanje. Ova odluka, samo je nastavak ”razvojne” napredne politike siromašnih područja koja će se sigurno brzo preneti i na ostale gradove po Srbiji - navode iz SSP-a.

Da je povećanje cene vode u Leskovcu za 30 dinara preveliko pokazuju i podaci Republičkog zavoda za statistiku, pošto je je prosečna plata u gradu na jugu Srbije za maj bila 57.336 dinara, dok je u čak tri beogradske opštine prosečna plata išla preko 120.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.