(VIDEO) DA SE NAJEŽIŠ! Pogledajte kako mašinovođa prelazi pokvareni pružni prelaz u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 11.Avg.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) DA SE NAJEŽIŠ! Pogledajte kako mašinovođa prelazi pokvareni pružni prelaz u Leskovcu

LESKOVAC – On se u jednom trenutku i zaustavlja ispred samog prelaza i trubi automobilima i biciklistima  koji ne mareći na sirenu prelaze preko pruge.

Mašinovođa je morao da se ponaša poput običnog učesnika u saobraćaju iako je opšte poznato da svako šinsko vozilo ima prednost u odnosu na drumsko, osim u slučaju ako to drumsko vozilo nema uključenu plavu ili plavo-crvenu rotaciju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Snimak je napravljen na pružnom prelazu u blizini kasarne „Južni logor” gde rampa ne funkcioniše mesecima, a najopasnija je u toku noći jer oko same pruge na tom mestu nema nigde svetla.

PRELAZ SMRTI Voz prolazi u sred noći, rampa podignuta, nigde svetla! (VIDEO)



Još u septembru mesecu prošle godine je našim novinarima rečeno u Železnicama Srbije da su upoznati sa situacijom i da su ekipe već poslate iz Niša kako bi rešile kvar.

Sve mašinovođe upoznate su sa kvarom i dobili su naredbu kako da postupaju. Oni će zaustavljati voz, davati zvučne signale upozorenja i tek onda prelaziti minimalnom brzinom preko pružnog prelaza. Očekujemo da rampa proradi još danas„, kazao je tada za Jugmediu Žarko Krstić iz Medija centra Železnice Srbije.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

(VIDEO) KRV DA SE ZALEDI: Trenutak kada mašinovođa prelazi pokvareni pružni prelaz u Leskovcu

Izvor: Kurir, 11.Avg.2016

...Mašinovođa je morao da se ponaša poput običnog učesnika u saobraćaju iako je opšte poznato da svako šinsko vozilo ima prednost u odnosu na drumsko, osim u slučaju ako to drumsko vozilo nema uključenu plavu ili plavo-crvenu rotaciju..Snimak je napravljen na pružnom prelazu u blizini kasarne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.