Izvor: JUGpress.com, 03.Nov.2020, 13:05

U Leskovcu tajna da li su gradjani dostavljali predloge za budžet

LESKOVAC

Regionalna informativna agencije JUGpress od 19.oktobra čeka odgovore iz Odeljenja za finansije grada Leskovca da i su gradjani dostavljali svoje predloge ze budžet za 2021. godinu.

Budžet grada Leskovca je najvažniji dokument ali i pokazatelj kako se troše pare gradjana i gradjanki Leskovca a od 2015. godine je i zakonska obaveza da u njegovom kreiranju i sastavljanju učestvuju i oni kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se novac uzima preko poreza i sliva u gradsku kasu.

Na zvaničnom sajtu grada Leskovca, u odeljku PREDLOŽITE BUDŽET , objavljen je poziv gradjanima da do 14. oktobra upućuju svoje predloge za budžet ali povratne informacije da li su oni to i učinili nema.

Upravo to smo želeli da saznamo i zato smo Odeljenju za finansije na mejl koji je objavljen takodje na sajtu grada na strani na kojoj su informacije o tom odeljenju a u odeljku “elektronska pošta” poslali 19. i ponovili 21. oktobra pitanja koja objavljujemo u nastavku.

Ni posle dve nedelje nismo dobili nikakav odgovor.

A pitanja su sledeća:

1. Da li su gradjani slali svoje predloge za budžet za 2021. godinu?

2. Koliko predloga je stiglo?

3. Na šta se oni konkretno odnose?.

4. Da li ste zadovoljni interesovanjem gradjana?

5. Da li gradjani i dalje, iako je zvanično istekao rok, mogu da šalju

svoje predloge?

6. Da li je nophodno, ako se radi o infrastrukturnim projektima, da

gradjani uz predloge prilažu i potrebnu dokumentaciju (projekat,

finansijski plan i slično) ?

7. Kakvo je vaše iskustvo, da li gradjani znaju za ovu mnogućnsot

učestvovanja u pravljenju budžeta i koliko su zainteresovani da

učestvuju?

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.