Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2023, 12:32

Sava Dimitrijević: Posle prvog protesta Srbija protiv nasilja u Leskovcu-NOVI SVEŽI VETROVI

LESKOVAC Nedelja je—Jutros nas nije probudila muzika orkestra Gradske muzike… A nije ni mogla jer su orkestar Gradske muzike odavno raspustili, a srušili su i onaj prelepi senik u gradskom parku. Istina – ni park više nije kao što je bio. Jedna pologina jeste, a drugu polovinu su popločali betonom.. Ali, nešto drugo se dogodilo – probudili smo se još uvek pod snažnim utiskom onoga što smo juče popodne sami sebi priredili - IZAŠLI SMO NA PROTEST ,,SRBIJA PROTIV NASILjA'' i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << šetali ulicama grada. Miris, dah i svežina tog novog vetra na pragu leta obećava neko drugo vreme kada ćemo disati punim plućima rasterećeni od straha da sutra na radnom mestu nećemo morati da dokazujemo da se mi - NISMO ŠETALI! Niti znamo šta se uopšte dogodilo.

Još tokom protesta dok su građani šetali ulicama na društvenim mrežama sporadični botovi su javili – NEMA IH MNOGO! Ali, nisu napisali – koliko to treba da ima šetača pa da ih – nema mnogo! Za mene lično – i desetak građana oslobođenih straha od ovih koji broje su – mnogo! I znam da oni koji broje koliko građana ima na protestuto to rade – iz straha da će ostati bez privgilegija i moći da građane broje i dele na NAŠE i VAŠE!

Građani Leskovca juče su na protestu ulicama grada šetali pod jednom zastavom- SRBIJA PROTIV NASILjA.. Pod ovom zastavom ima mesta za sve, pa i za one koji sada broje da li učesnika na protestu ima – MALO ILI MNOGO…

Sava Dimitrijević

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Iz Ponoševog pokreta Leskovčanima nude pomoć ukoliko zbog protesta imaju probleme

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jun.2023, 11:38

Među 10 gradova u kojima je prošle subote održan protest ”Srbija protiv nasilja” bio je i Leskovac, a iz Pokreta Srbija centar (SRCE) građanima koji su mirno protestvali nude besplatnu pravnu pomoć, ukoliko zbog toga što su bili na ulicama tog grada, imaju bilo kakve probleme i pritiske na...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.