Izvor: JUGpress.com, 04.Jul.2023, 22:56

SSP: Dok Cvetanović bira masku za karneval, 1000 radnika strahuje od otkaza

LESKOVAC

Radnici fabrike “Jeanci” strahuju od otkaza dok gradonačelnik Goran Cvetanović sprema i najavljuje karneval u Leskovcu. Dok se u Leskovcu grade samo montažne hale za motanje kablova, uz ogromne subvencije države, odlazak fabrike iz tekstilne industrije, koja je trebala povratiti sjaj  Malog Mančestera,ne zabrinjava lokalno rukovodstvo, saopštio je Gradski odbor Stranke slobod i pravde (SSP).

 “Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << okončanja kolektivnog godišnjeg odmora, mašine turskog investitora nisu se pokrenule jer je kolektivni godišnji odmor nenadano produžen, uz spekulacije o nemogućnosti daljeg poslovanja. Dok se čeka delegacija iz Turske koja će doneti odluku o nastavku proizvodnje, ostaje pitanje šta će biti sa radnicima?

Grad Leskovac  je u sređivanje pogona bivše Sintetike investirao 200 miliona dinara kako bi je ustupio “Jeanci”-ju, uz obavezu zadržavanja samo 350 radnika, dok traje Ugovor o zakupu sa lokalnom samoupravom.

Gradonačelniče Cvetanoviću, umirite javnost i recite sugrađanima koju ste alternativu smislili za preko 700 radnika i njihovih porodica koji će možda ostati bez posla. To je vaš posao! Da nalazite rešenja a ne izgovore i opravdanja! Od vaših karnevala se ne živi”, navodi se u saopštenju koje potpisjuje Jelena Spirić, predsednica Gradskog odbora  Stranka slobode i pravde Leskovac . (kraj) LJS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.