Pritvor za Leskovčanina koji je ustrelio druga, ministarka kaže da mu je pogodio arteriju, ali da je stabilno

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2023, 17:19

Pritvor za Leskovčanina koji je ustrelio druga, ministarka kaže da mu je pogodio arteriju, ali da je stabilno

Nakon što je ustrelio vazdušnom puškom svog druga sinoć u Leskovcu, zrno je pogodilo mamilarnu arteriju, zbog čega je 18-godišnjak izgubio čak litar i po krvi, rekla je ministarka zdravlja Danica Grujičić, ali kaže da je njegovo stanje stabilno i da se nada da će izdržati. Iz leskovačkog Tužilaštva su saopštili da su predložili pritvor za mladića koji je pucao.

Daleko od Beograda i Mladenovca, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su se prethodna dva dana dogodila ubistva, sinoć je u Leskovcu zabeležen incident, koji je u današnjem obraćanju pomenula i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Sinoć dok su zajedno sedeli u kući 18-godišnjaka, Leskovčanin je iz vazdušne puške ispalio dijabolu i ranio svog druga.

Ministarka kaže da se desilo nešto gotovo neverovatno - zrno je pogodilo mamilarnu arteriju, zbog koje je mladić izgubio veliku količinu krvi.

Moje kolege hirurzi jako dobro znaju koliko je ona mala i to dete je izgubilo skoro litar i po krvi. On je 2005. godište, smešten je u niškom Kliničkom centru, uspeli su da mu nadoknade krv i za sada je on stabilan, sa dobrim pritiskom, ali opet u stanju hemorabijskog šoka i tu treba biti jako oprezan. Jer kada se da velika količina krvi naknadno može da dođe do nekakvih komplikacija, ali evo za sada je on stabilan i nadajmo se mladi organizam da će i on izdržati. I ja sve roditelje molim sklonite to oružje - rekla je ministarka.

Mladić S. I. koji je pucao je danas saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, a kako navode - u prisustvu branioca izneo je svoju odbranu, nakon čega je Osnovnom sudu predloženo da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.