Preko 16 miliona dinara za rasvetu na nezavršenom leskovačkom Trgu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2022, 14:18

Preko 16 miliona dinara za rasvetu na nezavršenom leskovačkom Trgu

Nezavršeni leskovački Trg - do sada u mraku, uskoro bi trebalo da zasija pošto je izabrana firma koja će na njemu postaviti rasvetu. Vranjska firma Jugoelektro je dobila posao vredan 16,2 miliona dinara, a pored sada već čuvenog Trga, koji je svečano otvoren iako nije završen, osvetljenje će se postaviti i na trotoaru Bulevara oslobođenja.

Ponuda firme iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vranja nije bila najpovoljnija, ali je zbog neispunjenosti uslova drugog ponuđača, lokalne firme Lux koja je nudila oko 700.000 dinara manje, ipak prihvaćena.

Tako će se na Trgu i ulici postaviti LED sijalice na već postojećim stubovima, osvetljenja će biti i ispod klupa, kao i dekorativno osvetljenje na pozornici, podestu za pilon i na klupama u pasažu.

Takođe, biće ugrađeni i specijalni projektori na podestu za pilon koji će imati filtere sa posebnim motivima, kao i sva prateća oprema za instalaciju rasvete.

Dok je taj tender završen koji je, umesto firme Bauvezen, sa kojom je ugovor raskinut, sprovodio JP Urbanizam i izgradnja, ponovljen je tender za građevinsko-zanatske radove na trgu, koji podrazumevaju radove na površinskom sloju pešačkih staza.

Na prvom pozivu nije bilo zainteresovanih pa je on ponovljen, a okvirna vrednost radova je oko 7 miliona dinara.

Podsetimo, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović već je najavio da će preostalih 5% radova na Trgu biti završeno u narednoj, 2023. godini.

Da je Trg školski primer korupcije i da oslikava trenutno stanje u društvu rekao je i kandidat za poslanika liste ”Moramo” Nebojša Cakić, dok su iz Narodne stranke prošle nedelje postavili pitanje kako će vlast naplatiti penale za kašnjenje ako je račun firme Bauvezen u blokadi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.