Policajci u civilu protestuju ispred leskovačke Policijske uprave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci u civilu protestuju ispred leskovačke Policijske uprave

LESKOVAC - Oko 50 policijaca iz Leskovca i Niša okupili su se ponovo danas ispred sedišta Policijske uprave u Leskovcu protestujući zbog hapšenja četvorice kolega osumnjičih za ratne zločine na Kosovu.

Protestu su se pridužili i članovi porodica uhapšenih, a okupljeni su agenciji Beta rekli da sa nestrpljenjem očekuju ishod razgovora njihove petočlane delegacije sa ministrom policije Ivicom Dačićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je bio zakazan za 14 sati u Beogradu.

"Nema razloga da naše kolege budu u zatvoru jer nisu krivi. Nije fer da protiv njih svedoče oni koji su odgovarali za više krivična dela. Jug Srbije je dao najveći doprinos u odbrani Kosova, a sada da odgovaramo bez razloga i da nas krivicnco gone", rekao je jedan od policajaca koji je želeo da ostane anoniman.

Oni su naglasili da nisu išli dobrovoljno na Kosovo i Metohiju, već na poziv države, a da sada ispada da su ratni zločinci.

Jedan od policajaca iz petočlane delegacije rekao je ranije Beti da će Dačiću postaviti tri uslova.

"Tražićemo da nam se objasni kakav je status naših kolega, uhpašenih na prevaru, drugi zahtev je da se brane sa slobode, a treći da se obelodane imena trojice policajca svedoka i da se procesuiraju njihova mnogobrjna krivična dela, počinjena u mirnodopskim uslovima", kazao je taj policajac.

Uhapšeni policajci su bili pripadnici 37. odreda specijalnih policijskih snaga na Kosovu.

Istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu doneo je danas rešenje o sprovođenju istrage protiv četvorice pripadnika 37. odreda posednih jedinica policije osumnjičenih za zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Komandant tog odreda Radoslav Mitrović se od 2005. godine nalazi u pritvoru i sudi mu se za zločin u Suvoj Reci pred Većem za ratne zločine u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.