Izvor: JUGpress.com, 11.Okt.2019, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo deveti Samit fotografa eks Jugoslavije: “Tomin šešir” Laletu Filipoviću

LESKOVAC

Dugogodišnji urednik fotografije u leskovačkom nedeljniku “Naša reč” Radosav Lale Filipović ovogodišnji je dobitnik nagrade “Tomin šešir”

U holu u prizemlju Leskovačkog kulturng centra otvoren je 9. Samit fotografa eks Jugoslavije. Na ovoj manifestaciji, koju organizuje Foto klub „Leskovac“ u saradnji sa Leskovačkim kulturnim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << centrom i pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, ove godine okupiće se više od 50 fotografa iz Srbije, bivših jugoslovenskih republika i Bugarske. Radisav Filipović je ovogodišnji dobitnik nagrade „Tomin šešir“, nazvane po Tomislavu Peterneku, doajenu jugoslovenske i srpske novinske fotografije. Filipović je nagradu dobio za doprinos razvoju fotografije i međunarodne saradnje u regionu.Nekadašnji urednik fotografije nedeljnika „Naša reč“ i snimatelj dopisništva Televizije Beograd u Leskovcu, Filipović je bio i predsednik Foto kluba „Leskovac“ i član Upravnog odbora Foto saveza Srbije. Dobitnik je preko 30 priznanja, a zastupljen je u monografiji „Biseri srpske fotografije“ i Almanahu Foto saveza Srbije.

Samit je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je da je ova manifestacija nastala kao prateća manifestacija obeležavanja Dana garda Leskovca, ali je kao je zahvaljujući svom značaju, ali i važnosti uspela da se izbori kao jedan od značajnih događaja u gradu.

„Samit fotografa nije samo kulturni događaj. Boravak 50 ljudi koji se bave razuličitim zanimanjima, a koji fotografišu i fotografiju nose u svom srcu kao hobi i kao ljubav, je prilika za nove poslovne kontakte, dogovore i zajedničke projekte. Život nam stalno dokazuje da bez saradnje, uvažavanja, komunikacije i razmene iskustva nema napretka.“

Trodnevnim programom ovogodišnjeg samita predviđene su tri izložbe, dve kolektivne prošlogodišnjih i ovogodišnjih učesnika, kao i samostalna Radisava Filipovića. Takođe, biće održana predavanja, promocije, radionice i snimanje znamenitosti Leskovca i okoline.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Fotografi iz bivše Jugoslavije u Leskovcu

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Okt.2019

Sinoć je Leskovački kulturni centar okupio veliki broj ljubitelja fotografije sa prostora bivše Jugoslavije jer je otvoren deveti Samit fotografa eks Jugoslavije...Mnogobrojni posetioci koji su prisustvovali činu svečanog otvaranja su imali priliku da pogledaju fotografije učesnika na velikoj galeriji...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.