Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2022, 18:37

Počeo Deveti festival scenskih minijatura

LESKOVAC

U Leskovačkom kulturnom centru otvoren je 9. Festival scenskih minijatura. U naredna tri dana u okviru takmičarskog programa nastupiće 20 dramskih i plesnih grupa iz Beograda, Zaječara, Valjeva, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kruševca, Brestovca i Leskovca. Biće održan i prateći >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << program koji sadrži kreativne tematske radionice iz oblasti likovne umetnosti, literature i baleta. O nagradama će odlučivati žiri koji čine Nikola Šćepanović, glumac, Nataša Pejić, glumica, i Darko Zloporubović, urednik dramskog programa Leskovačkog kulturnog centra.

Festival je otvorio Branko Stevanović, pisac za decu i odrasle, koji je primetio da ovaj festival svake godine sve više i više raste i ima sve veći broj učesnika, a deci koja učestvuju poručio da zna da su ovde došli posle mnogo truda.

„Znam da ste mnogo naučili, a pre svega da glumac mora biti kulturan iz razloga da pre svega razumeo tekst, ali i da bi te misli iz teksta koje su doprle do njega pretvorio u nešto novo što će pokazati i pokloniti publici. Vi vrlo dobro znate da ste uložili veliki trud, ali da, kao i u velikim i pravim pozorištima dve trećine onoga što ste vežbali na probama, na kraju ne uđe u predstavu. Ali, ono što se nađe u predstavi su ta osećanja. Onoga trenutka kada vi to osećanje formulišete i prenesete na scenu vi ste postali pravi glumci. Vrlo dobro znate da iza svakog uspeha stoji veliko zadovoljstvo, a ispred tog zadovoljstva veliki napor. Ja vam na tome čestitam, jer ste mogli da radite nešto drugo, da igrate video igrice, šetate, da ne radite, na kraju krajeva, ništa, ali vi ste odabrali da budete najvažniji u ovom trenutku. Najvažniji ste zato što ste na ovom mestu i na svim drugim mestima gde budete igrali svoje predstave dokazali da nama u budućnosti predstoji jedna važna, velika, kvalitetna i ozbiljna generacija mladih i pametnih ljudi.“

2

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Prokuplje,   Kruševac,   Jagodina

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.