Na Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu više od 20 dramskih i plesnih grupa iz cele Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2022, 21:14

Na Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu više od 20 dramskih i plesnih grupa iz cele Srbije

Za razliku od prošle godine, kada je takmičarski deo programa Festivala scenskih minijatura održan u onlajn formatu, publika će od 6. do 8. decembra u Leskovačkom kulturnom centru opet moći da uživa u nastupima više od 20 dečijih dramskih i plesnih grupa iz cele Srbije.

9. Festival scenskih minijatura će u utorak od 12 sati svečano otvoriti pisac za decu Branko Stevanović, dok će u Galeriji LKC-a biti predstavljena izložba ilustracija Maše Pavlović, ilustratora i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << grafičkog dizajnera iz Novog Sada. Program Festivala; foto: LKC

Sve scenske nastupe tokom takmičarskog programa ocenjivaće stručni žiri koji čine glumac Nikola Šćepanović, glumica leskovačkog Narodnog pozorišta Nataša Pejić i urednik dramskog programa Leskovačkog kulturnog centra Darko Zloporubović.

U okviru takmičarskog programa do 8. decembra nastupiće 20 dramskih i plesnih grupa iz Beograda, Zaječara, Valjeva, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kruševca, Brestovca i Leskovca. Biće dodeljene nagrade za tri najbolje minijature i specijalne nagrade za glumu, scenski pokret, kreativnost i inovativnost - ističu organizatori.

Dodaju i da prateći program Festivala sadrži kreativne tematske radionice iz oblasti likovne umetnosti, literature i baleta, kao i da je ulaz za sve zainteresovane slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Počeo Deveti festival scenskih minijatura

Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2022, 18:37

LESKOVAC..U Leskovačkom kulturnom centru otvoren je 9. Festival scenskih minijatura. U naredna tri dana u okviru takmičarskog programa nastupiće 20 dramskih i plesnih grupa iz Beograda, Zaječara, Valjeva, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kruševca, Brestovca i Leskovca. Biće održan i prateći program...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.