Palma: Albanci imaju podršku za blokadu Briselskog sporazuma

Izvor: Blic, 31.Okt.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma: Albanci imaju podršku za blokadu Briselskog sporazuma

Albanci za blokadu Briselskog sporazuma imaju podršku tri velike svetske sile ,jedna je preko bare, druga u Evropi i još jedne, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, na sinoćnoj tribini te stranke u Leskovcu.

- Ovo što Albanci na KIM sada rade, što neće da poštuju Briselski sporazum, što neće da se formira Zajednica srpskih opština i što neće da formiraju Sud za ratne zločine pripadnika OVK, ne rade to sami, rekao je Marković i zapitao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zašto po tom pitanju ćute Evropa i Brisel.

- Ne oglašavaju se oni koji sve vreme traže od Srbije da poštuje ono što međunarodna zajednica traži od nje. Neki od evropskih predstavnika kao što je Majkl Devenport, bivši britanski ambasador, a danas šef Kancelarije Evropske unije u Srbiji nisu podigli svoj glas i otišli na Kosovo da kažu Albancima zašto ne poštuju ono što su potpisali. Ali je taj isti Devenport podigao svoj glas i bio na čelu kolone Gej parade u Beogradu, jer žele da nam prikažu kao da su to evropske vrednosti. To nisu vrednosti za koje se Srbija zalaže, rekao je Marković.

On je podsetio da je Srbija ispunila sve svoje obaveze i da ,,Evropa mora Srbiju da primi u EU kao časnu i poštenu državu”.

-Kao državu koja je najbolje zbrinula azilante sa Bliskog istoka, jer smo i mi doživeli golgotu i znamo kako je kada vas neko protera sa svog ognjišta, kazao je Marković, govoreći na tribini Jedinstvene Srbije.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.