Albanci imaju podršku tri sile: Jedna je preko bare, druga u Evropi i još jedne

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2015, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci imaju podršku tri sile: Jedna je preko bare, druga u Evropi i još jedne

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković ocenio je u subotu da Albanci na Kosovu i Metohiji za blokadu primene Briselskog sporazuma imaju podršku tri velike svetske sile - "jedne preko bare, druge u Evropi i još jedne", ne precizirajući na koju misli.

- To što ne poštuju Briselski sporazum, što neće da dozvole se formira Zajednica srpskih opstina, Sud za ratne zločine pripadnika OVK..., oni to ne rade sami, za to imaju podršku tri velike sile, jedna je preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bare, druga u Evropi i još jedne - rekao je Marković novinarima.

Marković je upitao i zašto po tom pitanju ćute Evropa i Brisel.

- Ne oglašavaju se oni koji sve vreme traže od Srbije da poštuje ono što međunarodna zajednica traži od nje - istakao je Marković i dodao da "neki od evropskih predstavnika kao što je Majkl Devenport (šef kancelarije EU u Srbiji) nisu podigli glas i nisu otišli na Kosovo da kažu tamošnjim Albancima zašto ne poštuju ono što su potpisali".

- Ali, taj Devenport je podigao glas i bio na čelu kolone gej parade u Beogradu, jer žele da nam prikažu kako su to evropske vrednosti, ali to nisu vrednosti za koje se Srbija zalaže - rekao je Marković.

Marković je ponovio da je "Srbija ispunila sve svoje obeveze i Evropa mora Srbiju da primi u EU kao časnu i poštenu državu, kao državu koja je najbolje zbrinula azilante sa Bliskog Istoka, jer je srpski narod doživeo golgotu i zna kako je kada vas neko protera sa ognjišta".

Marković se osvrnuo i tribinu koju je juče održao u Leskovcu, ocenivši da, sudeći po broju onih koji su došli da ga čuju, JS ima veliku podršku na narednim izborima.

Lider JS je dodao da ta stranka u Leskovcu ima 124.000 birača "od kojih 74.000 izlazi na izbore".

- Ovih 2.800 ljudi koji su bili u Hali sportova su reprezentativni uzorak i za Leskovac i za Srbiju - uveren je Marković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.