PANIKA U LESKOVCU: Ispred kasarne zastrašujući natpis, meštani uznemireni (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA U LESKOVCU: Ispred kasarne zastrašujući natpis, meštani uznemireni (FOTO)

- Ukopao sam se od straha - kaže iskusni učesnik u ratu na Kosovu 1999. godine.

"Opasnost mine“, napis na velikoj tabli prvo je što ćete ovih dana, uoči Roštiljijade, ugledati kada sa autoputa iz pravca Grdelice ili Vlasotinca uđete u Leskovac preko naselja Podrum, odnosno, pored napuštene vojne kasarne "Južni logor".

Ovo zastrašujuće upozorenje na novoj tabli, 20 godina posle bombardovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije, postavljeno je nedavno na ćošku ograde kasarne, par metara od magistralnog izrovanog državnog puta, piše Jugmedija.

Kasarna "Južni logor" se nalazi usred naseljenog mesta, pa su i sami meštani uplašeni.

- Uspaničili smo se kada smo primetili tablu i upozorenje. Kakve sada mine? Gde su mine, u kasarni ili pored nje - pita se otac dvoje dece dok slično reaguju i njegovi drugovi.

Ipak, ima dece koja se ne obaziru na mine, pa ispod same table u kanalu pecaju ribe.

Jugmedia je iz Vojske Srbije danas dobila nezvanično objašnjenje da se nedavno vežbalo u toj kasarni, te da je najverovatnije zaboravljeno da se skine tabla s napisom "opasnost mine".

- Uveravam vas da nema ni mina ni opasnosti od njih. Tabla ce biti odmah skinuta - rečeno je.

U toj kasarni, čija je ograda pod naponom struje, bar tako piše na drugoj tabli, nema poligona za gađanje, pa se najverovatnije radilo o nekoj drugoj vrsti vežbe.

A ako je tako, onda je vrlo neozbiljno od zaboravnih nadležnih vojnih službi, jer tabla kao bomba plaši neobaveštene i prolaznike, piše Jugmedia.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.