Osnovci i srednjoškolci se takmiče u izvođenju poznatih pesama na festivalu u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2023, 14:49

Osnovci i srednjoškolci se takmiče u izvođenju poznatih pesama na festivalu u Leskovcu

Ukupno 42 osnovca i srednjoškolca iz Srbije takmičiće se u izvođenju poznatih pesama u subotu i nedelju, 9. i 10. decembra, na drugom Cover festu koji će biti održan u Leskovačkom kulturnom centru.

Cover fest je zamišljen, kažu organizatori, kao projekat u kome bi učešće uzeli talentovani vokalni i instrumentalni izvođači, solisti kao predstavnici svojih škola koji će, kako je najavljeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na svoj način predstaviti već poznate pesme.

Pravo učešća mogu imati sve osnovne i srednje škole u Srbiji kao i škole/udruženja sa neformalnim vidom muzičkog obrazovanja. Ne postoje ograničenja u broju predloženih kandidata. Prijavljeni kandidati mogu biti sa ili bez formalnog muzičkog obrazovanja. Takmičenje će ocenjivati stručni žiri sastavljen od kompetentnih muzičara Leskovca i Srbije - kažu organizatori.

Na festivalu koji organizuje Međunarodni kulturni centar Art Land, takmičari će, kako su rekli, biti podeljeni u starosne grupe. Prva od od 1. do 4. razreda osnovnih škola, zatim od 5. do 8. razreda, dok će u trećoj grupi biti učenici od 1. do 4. razreda srednjih škola.

Na kraju festivala biće dodeljene prva, druga i treća nagrada u svakoj kategoriji školi čiji je izvođač predstavlja. Od nagrađenih kandidata stručni žiri će dodeliti Grand Prix i odabrati i Laureata 2. Cover festa, a vredna robna nagrada Focusrite audio studio će pripasti školi čiji kandidat bude izabran - rekli su iz organizacije.

Napominju da će svi izvođači nastupati uživo, a da će ulaz u Leskovački kulturni centar biti slobodan.

Podsetimo, prošle godine zbog velikog broja prijavljenih, takmičari su bili podeljeni u dva polufinala, tako da je prvi Cover fest trajao tri dana.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.