Operska predstava ”Na uranku” u petak u leskovačkom Narodnom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2021, 11:11

Operska predstava ”Na uranku” u petak u leskovačkom Narodnom pozorištu

Po prvi put leskovačka publika u petak od 20 sati u Narodnom pozorištu moći će da vidi prvu srpsku operu Na uranku. Među novom generacijom operskih umetnika koji će izvesti operu nalaze se i troje Leskovčana, soprani Isidora Bogdanović i Mina Nikolić, kao i bariton Nikola Mikić.

Leskovačka publika će odmah posle beogradske moći da uživa operskoj predstavi Stanisalva Biničkog komponovanoj na tekst >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Branislava Nušića. Publika će u 45 minuta moći da vidi priču o ljubavi, ljubomori, osveti i sramoti u malom srpskom selu pod ropstvom Turaka, a kako tvrde sami operski umetnici, ona i predstavlja jedinstveni biser kulturne baštine.

Želimo da opera kao žanr pored postojećih mesta, bude prisutnija u našem gradu jer naša publika do sada nije imala priliku da je upozna i zavoli - rekao je Nikola Mikić.

Broj karata za predstavu je ograničen na 135 zbog aktuelne epidemiološke situacije, a prodavaće se po ceni od 300 dinara na blagajni Narodnog pozorišta. Sav prikupljeni novac biće usmeren za lečenje male Anastasije koja ima najteži oblik tumora na mozgu i neophodne su joj zračne terapije i lečenje u zemlji i inostranstvu.

Opersku predstavu na Na uranku pomoglo je Narodno pozorište u Leskovcu koje je mladim umetnicima ustupilo salu i izradilo promo materijal.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.