Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2021, 18:28

Odbornička grupa “Za Leskovac- ZAJEDNO”: Gde se troši novac za unapredjenje životne sredine?

LESKOVAC

Leskovac je skoro mesec dana u ljubičastoj zoni, što znači da je vazduh opasan po zdravlje ali niko ne reaguje tim povodom, rečeno je danas na konferenciji za novinare Odborničke grupe “Za Leskovac zajedno”.

Ova odbornička grupa je održala konferenciju za medije ispred zgrade lokalne samouprave, a Nenad Zdravković je objasnio to >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << činjenicom da oni, kao treća politička snaga u Leskovcu, nemaju prostorije.

„One se dele svim poslušnicima koji imaju po dva člana i ni jednog odbornika, opcijama koje nikada neće preći cenzus, a samo ova grupa građana nema prostorije u kojima može da obavlja političku delatnost za koju su joj Leskovčani dali poverenje.“

Odbornica Ninoslava Vasić je ukazala na problem zagađenog vazduha u Leskovcu.

„Kako vreme prolazi problem je sve veći, a mi kao lokalna samouprava ništa nismo uradili kako bi mogli da živimo u jednoj zdravijoj sredini. Kod nas se zagađenost vazduha meri na tri lokacije i mi smo skoro mesec dana u ljubičastoj zoni, što znači da je vazduh opasan po zdravlje. Ako se ništa ne promeni mi ćemo imati problem jer ćemo i posle okončanja pandemije korone morati da nosimo maske. Umesto što se novac investira u izgradnju stadiona ili golf terena neophodno je da se taj novac uloži u poboljšanje kvaliteta vazduha u Leskovcu.”

Vasić je dodala i da se ne zna gde se troši novac za unapređenje životne sredine, kao i da u gradu ima sve manje zelenila.

“Ova vlast mnogo toga radi u sopstvenom interesu, ali vazduh svi dišemo, bez obzira jesmo li u vlasti, opoziciji ili smo politički neopredeljeni. Kad tad ćemo svi imati isti problem sa zdravljem ukoliko se nešto u dogledno vreme ne uradi po tom pitanju.”

Odbornik Dejan Đođević istakao je probleme koje su imali građani u poplavljenim područjima, a osvrnuo se i na radu komisije koje procenjuje štetu nastalu poplavama.

„Mislim da je sada pravo vreme da o tome pričamo. Po informacijama koje mi imamo ništa se ne radi po tom pitanju, komisije koje rade procenu rade selektivno. Godinama unazad ista domaćinstva i iste parcele imaju problem sa poplavama, čak i kada su najmanje padavine u pitanju. Krajnje je vreme da se ti problemi rešavaju i to preventivno, sada kada je lepo vreme. Mi smo spremni, ukoliko nas pozovu, da pomognemo. Ne treba samo kad dođu poplave da rešavamo problem, jer će se on opet pojaviti sa sledećom kišom. Problem se mora rešavati sistematski, a ne samo da se saniraju posledice,“ rekao je on.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.