Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2020, 20:46

Nastavljaju se predizborne radnje nakon ukidanja vanrednog stanja

LESKOVAC

Nakon što je 16. marta doneta odluka da se, zbog uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, odlože republički i lokalni izbori raspisani za 26. april, sada se te izborne radnje nastavljaju. Glasanje će se obaviti 21. juna, te je stoga Gradska izborna komisija Leskovca na svojoj 81. sednici donela upravo takvu odluku. Usvojen je i novi izgled obrasca za izjavu birača koji podržavaju određenu izbornu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << listu, a radna grupa GIK-a će izraditi novi rokovnik za vršenje izbornih radnji.

Do sada je za izbore u Leskovcu prijavljeneo četiri izborne liste. Političkim strankama, koalicijama ili grupama građana koje do sada nisu predale svoje izborne liste, važe svi do sada prikupljeni potpisi. Preporuka je da nastave da potpise skupljaju na novom obrascu, na kome je datum izbora 21. jun. Potpise građana overavaće, kao i do sada, notari, ali će moći da se overe i u osnovnom sudu, sudskoj jedinici, prijemnoj kancelariji osnovnog suda ili opštinskoj odnosno gradskoj upravi. U Leskovcu je to pisarnica u „Osmospratnici“, a iz gradske uprave mole oni koji žele da overavaju potpise u ovoj ustanovi, da prethodno kontaktiraju upravu i sa njima dogovore način overavanja, s obzirom da će morati da se pridržavaju i propisanih mera u cilju sprečavanja epidemije korone.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.