Nakon višegodišnjeg čekanja, najavljen završetak sportske hale u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon višegodišnjeg čekanja, najavljen završetak sportske hale u Leskovcu

Savremenu sportsku halu "Partizan" Leskovčani bi, prema najavama ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, trebalo da dobiju do kraja tekuće godine. Za završetak radova od para svih poreskih obveznika biće izdvojeno 60 miliona dinara, dok će samo Leskovčani iz svog budžeta pomoći sa dodanih 6 miliona.

Iako su grubi građevinski radovi završeni još marta 2013, a završetak radova najavljivan i za 2015. godinu, sportska hala “ >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Partizan” svoja vrata sportistima konačno bi trebalo da otvori do kraja ove godine.

Javna nabavka, prema rečima ministra Udovičića, biće raspisana u naredne 3 nedelje, a radovi bi trebalo da krenu najkasnije 1. jula tekuće godine. Osim novca svih građana, Leskovčani će učestvovati sa 6 miliona dinara, s obzirom na to da je predračunska vrednost projekta za završetak radova 66 miliona. Kapacitet hale je 500 mesta, foto: B. Antić

Bez jake, moderne, kvalitetne sportske infrastrukture ne možemo da očekujemo da imamo najuspešnije srpske sportiste. Najkasnije 1. jula očekujemo da vidimo ovde radnike i mašine i da svi građani Leskovca dobiju halu koja će biti ponos grada, svih klubova i dece i da postane mesto gde ćemo moći da gledamo buduće šampione - rekao je Udovičić.

Hala je, dodaje, projektovana tako da se u njoj mogu igrati svi sportovi, a prvenstveno košarka, rukomet i odbojka. Kapacitet joj je 500 mesta za gledaoce, što je, ocenjuje, sasvim zadovoljavajuće, a osim đaka iz obližnje škole, moći će da je koriste profesionalni sportisti, ali i rekreativci.

Inače, izgradnja hale počela je još 2011. godine i do sada je u nju uloženo 57 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.